Brandwerende wereldprimeur in koel- en vriesdraaideuren

Terug

Brandwerende wereldprimeur in koel- en vriesdraaideuren

Bedrijfs-, koel- en vriesdeuren getest in een isolatiepanelenwand

Roma Products, de deurendivisie van Roma Nederland, lanceert een geheel nieuwe HighCare (HC) draaideurenserie. Er is ook een serie brandwerende draaideuren met hetzelfde uiterlijk (HC-BW). Daarvoor zijn de nieuwe koel- en vriesdraaideuren brandwerend getest zoals ze ook echt functioneren in de praktijk. De testopstelling bestond uit een isolatiebouwconstructie met sandwichpanelen inclusief venster met brandwerend glas in het deurblad.

De fabrikant én installateur van isolerende deuren behaalde een brandwerende wereldprimeur in doorgangstechniek voor geconditioneerde ruimten. Voorheen waren hier nog geen geteste oplossingen voor.

High Care

De deuren zijn uitermate geschikt voor intensief gebruik in High Care foodproductie- en opslagruimten. Door een robuust uiterlijk en door toepassing van geschikte foodsafe coatings en louter anorganische materialen. Ze zijn dan ook naar verhoogde hygiënische richtlijnen ontworpen. Met afgeschuinde en in de hoeken gelaste zijden van het kozijn en afgeronde vormen van onderdelen, die vrij blijven van vuilresten en spoelwater.

Multifunctioneel inzetbaar

Het concept, deurbeslag en uiterlijk van de nieuwe draaideurenseries zijn geschikt voor zowel bedrijfs-, koel- als vriestemperaturen. Door de specifieke opbouw, voldoen de brandwerende draaideuren ook isolatietechnisch uitstekend onder alle temperaturen. Installatie is mogelijk voor locaties binnen en buiten, in isolatiepanelen- , beton- of metalstudwand.

Brandwerendheid

De bedrijfs-, koel- en vriesdraaideuren voldoen aan de eis van 30, 60 of 90 minuten brandwerendheid betrokken op de criteria vlamdichtheid (E), straling (W) en thermische isolatie. Getest is een 1-vleugelige uitvoering met venster conform NEN-EN 1634-1:2014 en in het kader van CE-markering.

Technische Specificaties draaideuren serie HC-BW

This site is registered on wpml.org as a development site.