Koel- en vrieshuizen met sedumdaken, een goed idee?

Terug

Koel- en vrieshuizen met sedumdaken, een goed idee?

Roma isolatiesystemen geeft haar visie

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) organiseert op maandag 10 februari 2020 een informatie- en discussieavond over het thema: “Sedumdaken op koel- en vrieshuizen, een goed idee?”

Thema

Sinds 2020 vereist de MIA subsidieregeling dat voor BREEAM-panden bedrijven hun daken moeten bedekken met vegetatie en duurzame energieopwekking.

Voordelen van vegetatiedaken zijn: houdt water vast, zorgt voor koeler dak, draagt bij aan een beter milieu.
(Potentiële) nadelen zijn: het gewicht oplopend tot 100 kg/m2, vervuiling van filters en condensors door insecten, stuifmeel, bladeren, etc. Ook is er de vraag over uitdroging van sedum en eventueel brandgevaar. Tenslotte benutten bedrijven regenwater als schoonmaakwater wat met sedum mogelijk lastiger wordt.

Koel- en vrieshuisbouwer geeft visie

De KNVvK heeft Roma isolatiesystemen vanwege haar expertise als koel- en vrieshuisbouwer benaderd om het idee van sedumdaken op koel- en vrieshuizen nader te beschouwen. In zijn lezing belicht commercieel directeur Paul Pallandt dit thema waarin hij tevens zijn visie behandelt.

Sedumdakenbouwer geeft visie

Tijdens deze discussie-avond geeft ook Sempergreen (marktleider sedumdaken) haar visie op een koelhuis met een sedumdak.

Locatie

De bijeenkomst wordt gehouden bij de KNVvK aan de Ecofactorij 18, 7325 WC te Apeldoorn. De avond start om 18.00 uur met een lichte maaltijd, waarna de avond om 18.30 uur geopend zal worden door de avondvoorzitter.

Meer info en aanmelden

Aanmelden en meer info over deze avond is mogelijk tot en met donderdag 6 februari a.s. via een klik op de gele button

Meer info en aanmelden