Een vrieshuis dient voor invriezen en vriesopslag. Een vrieshuisbedrijf doet natuurlijk veel meer: ontdooien, ompakken, sorteren... Maar het vrieshuis zelf, bouwen wij éénmalig om op vriestemperatuur te brengen en daarna te handhaven.
Bij het hele vrieshuis ontdooien en daarna opnieuw opstarten bestaat een grote kans op complicaties. Als gevolg hiervan kunnen damplekken ontstaan of het scheuren van wanden. Ook het nat reinigen en nadien weer opstarten kan grote problemen veroorzaken door het opvriezen van de vloer of ijsvorming in de constructie.
Het is aan te bevelen om de condities waarop de bouwschil is afgestemd zo lang mogelijk in stand te houden.
Maar soms noodzaakt de situatie dat je een vrieshuis toch moet laten ontdooien. Waar moet je in dat geval op letten met het oog op de waarborging van de kwaliteit van de thermische bouwschil?
Deze gegevens zijn adviserend zonder garantieovername. De gegeven aanwijzingen voor de verwerking moeten aan de omstandigheden van het moment worden aangepast. Overtuig u er zelf steeds van, door de proef op de som te nemen, zodat mislukkingen, waarvoor wij niet garant kunnen staan, vermeden worden.