Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

De Zeeuwse Fruitteeltdag 2019

Nieuwe editie Roma Info is uit!

Aandocken bij koel- en vrieshuizen

Wilt u zonnepanelen op uw sandwichpanelendak?

Uw investering in sandwichpanelen brandveilig ?

Archief

Blog/Nieuws

Op deze blog- en nieuwspagina leest u met regelmaat blogs, nieuwsberichten, tips en wetenswaardigheden die te maken hebben met ons bedrijf, onze isolatiebouw projecten of producten.

De Zeeuwse Fruitteeltdag 2019

De Zeeuwse Fruitteeltdag is een tweejaarlijkse regionale vakbeurs voor professionele fruittelers in hard- en zachtfruit, leveranciers en andere betrokken partners die bij de fruitteelt betrokken zijn. De organisatie is in handen van de NFO samen met de kring Zeeland/Noord-Brabant van de NFO/ZLTO.

Roma isolatiesystemen en andere standhouders verstrekken u alle mogelijke informatie.

Openingstijden en locatie

Datum: donderdag 24 januari 2019 van 13.00 tot 22.00 uur.
Locatie: Zeelandhallen Goes, Da Vinciplein 1, 4462 GX Goes

De toegang tot de beurs is gratis, evenals het parkeren.

Meer informatie

De Zeeuwse Fruitteeltdag

Nieuwe editie Roma Info is uit!

Jaarlijks geven wij een gedrukte nieuwsbrief uit voor alle geïnteresseerden in ontwikkelingen en achtergronden over onze isolatiebouw: de projecten en de producten. In dit vluchtige digitale tijdperk met apps geeft deze nieuwsbrief een uitgebreider beeld van de mooie projecten waaraan wij meebouwen en wat wij voor u kunnen betekenen. Op een eigen gekozen en rustig moment kunt u dit nog eens nalezen.

In deze editie:

 • Uitbreiding assortiment sandwichpanelen met nieuwe coatings en kleuren
 • Europastry legt de lat hoger bij uitbreiding
 • Omkastingen voor aandooitunnel Fluidor Equipment
 • Brandwerende High Care draaideuren succesvol toegepast in projecten
 • Roma Dämmsysteme BES-6001-gecertificeerd
 • Bezoek ons op de Zeeuwse Fruitteeltdag

  Wilt u ook de Roma Info ontvangen? Meldt u zich dan hier aan.

 • Abonneren op Roma Info nieuwsbrief

  Download hieronder de nieuwe editie van de Roma Info

  Roma nieuwsbrief november 2018

  Aandocken bij koel- en vrieshuizen

  Hoe voorkom ik groot energieverlies in een geconditioneerd gebouw?

  Waar zit de zwakste schakel?

  Het aandocken bij koel- en vrieshuizen, vormt een kritische schakel in de ononderbroken geconditioneerde voedselketen. De producten worden vervoerd in de gekoelde vrachtwagen. Het pand is vaak compleet geïsoleerd en beheersbaar geconditioneerd. Maar waar gaat het dan toch vaak mis? Juist bij het aandocken van de vrachtwagen tegen het pand zie je vaak dat er grote temperatuurverschillen ontstaan.
  Bovendien veroorzaakt dit ook verlies van opgewekte koude-energie. Bij vrieshuizen of sterk gekoelde expedities loop je ook nog eens het risico op ijs -en condensvorming met alle gevolgen van dien.

  Wat is het uitgangspunt?

  Het vooraf inventariseren van het logistieke proces is een must. Dit vormt het basis uitgangspunt maar zeker niet het enige punt om te komen tot een passende oplossing. Doel is om een optimale afdichting te creëren in combinatie met de wijze van aandocken van de vrachtwagen. Een constructie met een extra sluis voor of achter de gevel is meestal noodzakelijk.

  Welke vragen beïnvloeden de manier van aandocken en afdichting?

 • Hoe voorkom ik condensatie en koudebruggen?
 • Hoe voorkom ik vuilophoping onder mijn levelers?
 • Heb ik ruimte voor optimaal isolerende hefdeuren?
 • Kan ik de gevel volledig afsluiten tot onder de dockleveler of moet ik kiezen voor een geïsoleerde dockleveler?
 • Plaats ik de dockleveler inpandig in mijn expeditie of juist buiten de gevellijn?
 • Hoe garandeer ik de gewenste luchtdichtheidsnorm volgens BREEAM-NL?

 • Ervaring is een goede leermeester

  Verschillende leveranciers kunnen u adviseren wat de best passende oplossing is voor uw situatie. Zij bieden u ook de materialen op het gebied van toegangsdeuren en aandocksystemen voor het aandocken bij koel- en vrieshuizen. Hoe maakt u hierin een keuze? Ervaring is hierin de beste leermeester, ga samen met onze adviseurs eens kijken bij de toegepaste oplossingen bij één van onze klanten. U maakt dan in het voortraject al de juiste keuzes. Zo bespaart u niet alleen na de oplevering, maar ook in de ontwerpfase.

  Wilt u zonnepanelen op uw sandwichpanelendak?

  Waar moet ik bij nieuwbouw aan denken bij toepassing van zonnepanelen op sandwichpanelen daken?

  Duurzaam bouwen wordt in onze bedrijfstak van geconditioneerd bouwen veelvuldig toegepast. Wat willen opdrachtgevers? Een luchtdicht geïsoleerd gebouw. Sandwichpanelen met de hoogste isolatiewaarden. En gebruik maken van de gratis zonne-energie.

  Het koelen en vriezen kost nog steeds veel energie. De gratis zonne-energie kan in een aanzienlijk deel van de energiebehoefte voorzien. Koel- en vrieshuizen hebben grote dakoppervlakken. Dit is een ideale locatie om veel zonnepanelen op te plaatsen.

  Welke oplossing of welke ontwerp kiest men meestal? Veel opdrachtgevers laten het dak opbouwen met geïsoleerde sandwichpanelen en daar een dakbedekking op aanbrengen. Hiermee bereik je een optimale isolatiewaarde en dampdichtheid op het grootste deel van het buitenoppervlak van je bedrijfspand.

  Welke vraag krijgen wij vaak bij onze geconditioneerde isolatiebouw projecten met een sandwichpanelendak? : “Kunnen we ook nog zonnepanelen toepassen op dit dak?”, of “Is mijn dakontwerp geschikt of nog aan te passen voor plaatsing van zonnepanelen?” Het antwoord hier op is afhankelijk van de vraag of de staalconstructie is berekend op deze extra belasting. Tevens de vraag: “Hoe zit het met de belastingen op en de draagkracht van de sandwichpanelen?”.

  Het antwoord hierop is dat sandwichpanelen een prima alternatief zijn voor traditionele dakopbouwconstructies. Maar besef wel dat extra belastingen direct op de panelen een grote impact hebben op de draagkracht. Met name op langere termijn! Gelijkmatige belastingen veroorzaken een kruip (doorzakking op langere termijn) van de panelen. De lijnlasten zijn vaak ongunstig als deze in de verkeerde richting van de overspanning liggen. Daarom adviseren wij u op voorhand: afdracht gewicht zonnepanelen en draagconstructie naar de staalconstructie, bevestiging zonnepanelen niet door-en-door, maar via onderlinge bevestiging aan elkaar of ballast.

  Ook hier geldt wederom het spreekwoord: bezint eer ge begint! Daarom stel je beter eerst de volgende vragen vooraf in samenspraak met uw architect of adviesbureau:

 • Wat is de dakhelling van het dak en hoe hoog is de dakrand t.o.v. het dak?
 • Welk draagsysteem heb ik nodig voor zonnepanelen op mijn dak?
 • Wat voor dakbedekking wordt er toegepast en hoe wordt deze bevestigd?
 • Hoe vindt veilig onderhoud en controle plaats van deze zonnepanelen op het dak?
 • Hoe creëer ik geen obstakels in de afschotlaag bij extreme regenval?
 • Hoe garandeer ik de dampdichtheid en luchtdichtheid van het dak?

  Dit is nog maar een greep uit de diverse elementen die een rol spelen omdat er altijd sprake is van maatwerk. Wilt u hier meer uitleg over? Laat u dan adviseren door één van onze collega’s.

 • Uw investering in sandwichpanelen brandveilig ?

  Is met sandwichpanelen brandveilig te bouwen?

  Niemand wil een door hard werk opgebouwde investering in vlammen op zien gaan. Met sandwichpanelen brandveilig bouwen wil nog wel eens het ondergeschoven kindje zijn bij duurzaam bouwen, met compromissen.
  Daarom besteden wij veel aandacht aan brandveiligheid. Of het nu gaat over het brandgedrag van de bouwmaterialen in uw isolatiebouw voor uw gevel. Of een brandwerende binnenwandconstructie die wel of niet onderdeel is om brandcompartimentering te waarborgen. Laat u in elk geval heel goed hierin adviseren.

  Brandwerendheid op basis van de normen in een testopstelling samen met de daarop verkregen attesten en de werkelijke (“End Use”) situatie kunnen nog wel eens afwijken.

  Hoe nu brandwerende gevelpanelen te bevestigen?

  Ter bevordering van de brandveiligheid van uw pand, is een door- en doorbevestiging op voldoende tussenregels in de gevel uiterst belangrijk. Bij alleen van binnenuit bevestigde sandwichpanelen is het risico groter dat de stalen buitenplaat bij brand in zijn geheel los komt van het schuim (delamineren). De wand zal dan sneller bezwijken. De branduitbreiding en brandschade aan en om uw pand ten gevolge hiervan is vele malen groter.

  Brandwerende sandwichpanelengevels veilig bevestigd?

  De bevestiging van het aantal tussenregels en het aantal schroeven per tussenregel wordt door ons bepaald aan de hand van een bouwkundig rekenprogramma. Hierbij worden vele factoren betrokken zoals:

 • de paneeldikte van het PIR- hardisolatieschuim of steenwol
 • de staalplaatdikte
 • de aanhechting van de staalplaat aan de kern van hardisolatieschuim of steenwol

 • Meer over deze materie kunt u lezen in ons 3-delig E-book welke zijn te downloaden via onderstaande link. Hier gaan wij tot in detail in op brandwerendheid bij isolatiebouw.

  Terug

  Top

  Archief

  Sandwichgevel renovatie: mooi of in de plooi ?

  Gevelrenovatie met sandwichpanelen of...Lees meer

  Welkom op de FRUCTURA 2018

  Wat is de FRUCTURA-beurs en wie nemen...Lees meer

  Nieuwbouw Hoogvliet Supermarkten in Bleiswijk

  Hoogvliet Supermarkten bouwt in Bleis...Lees meer

  Tuinderij Vers Brielle bouwt voort op succes

  Voor Tuinderij Vers in Brielle bouwt ...Lees meer

  Hoera Roma bestaat 40 jaar!

  De oorsprong van Roma isolatiesysteme...Lees meer

  Van Gelder Groenten en Fruit Ridderkerk

  Van Gelder Groenten en Fruit nieuwbou...Lees meer

  Nieuwe kantbank zetwerk profielen

  Over de vervanging van één van de kan...Lees meer

  Bouwen ambient koelhuis in Puurs

  Voor opslag van steriele en gekoelde ...Lees meer

  Isolatiebouw project in de mix of helemaal nix?

  Isolatiebouw project met sandwichpane...Lees meer

  Vrieshuis ontdooien of uitzetten? Waar let je op?

  Soms noodzaakt de situatie dat je een...Lees meer

  Roma Projects bouwt voor Eosta en IQ Packing

  Voor Eosta bouwt Roma Projects koelce...Lees meer

  Nieuwe E-book deel 3 brandwerendheid is uit

  brandwerende sandwichpanelen voor koe...Lees meer

  Pendeldeuren foodsafe voor de bakker

  Pendeldeuren foodsafe voor in een bak...Lees meer

  Bouw museum depots erfgoed Gent

  In opdracht van Helicon Conservation ...Lees meer

  Pallet koeling op maat

  Voor gekoelde productenpresentatie op...Lees meer