Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

Nieuwsbrief over isolatiebouwprojecten en producten

Uniek isolatiepaneel met extra hygiënische bescherming

Peter Heesakkers 40 jaar in dienst!

Brandt & Levie Amsterdam

Gasschuifdeuren voor fruitteler Danubius Fruct in Slowakije

Archief

Blog/Nieuws

Nieuwsbrief over isolatiebouwprojecten en producten

Roma Info jaargang 30 editie 1

Als je met een bedrijf in zee gaat om te (ver)bouwen, dan wil je wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Al 30 jaar geven wij een gedrukte nieuwsbrief uit voor alle geïnteresseerden in ontwikkelingen en achtergronden over onze isolatiebouw: de projecten en de producten. De nieuwsbrief schept tevens een uitgebreider beeld over ons bedrijf, innovatie en aan welke projecten wij voor wie meebouwen en hoe dit verloopt.

In deze editie leest u over:

 • nieuwe toepassing van Roma-isolatiepanelen

 • Samenwerking Roma Nederland en Hydewa Benelux

 • Mijn melk rechtstreeks van de boerderij

 • Montage deuren voor Colruyt Fine Food Salade fabriek

 • RVS-omkastingen voor luchtvriestunnels

 • Nieuwe meetapparatuur gasdichtheid fruitcellen

 • Recente projecten en in voorbereiding

 • Bezoek ons op Dé Appeldag 2021

 • Wilt u ook de Roma Info ontvangen? Meldt u zich dan hier aan

  Download hieronder onze nieuwsbrief in pdf formaat

  Roma nieuwsbrief April 2021-download pdf

  Overig Blog/Nieuws

  Uniek isolatiepaneel met extra hygiënische bescherming

  Hydewa-Glasbord®-plaat direct verlijmd op een Roma-isolatiepaneel

  Bij nieuw- en verbouwplannen van geconditioneerde productieruimten vereist hygiëne en toepassing van duurzamere bouwmaterialen nog meer aandacht. Door het Roma-isolatiepaneel met de Hydewa-Glasbord®-plaat te combineren is een nieuw product met unieke eigenschappen ontstaan. De unieke isolatiewaarde van het Roma-paneel en de stootvaste eigenschappen van de Glasbord®-kunststof plaat van Hydewa zorgen voor behoud van optimale condities in de high risk en high care productieruimten.

  Best of Both Worlds

  Roma isolatiesystemen, de leverancier én bouwer van koel- en vriescellen, breidt haar assortiment isolatiepanelen uit in samenwerking met Glasbord®-plaat leverancier Hydewa Benelux. Hydewa levert wand- en plafondsystemen met de unieke 2,3 mm dikke stootvaste Glasbord®-platen als basismateriaal. Optioneel verlijmt Hydewa deze plaat fabrieksmatig op de zwaar isolerende Roma-isolatiepanelen. De Glasbord®-platen zijn hygiënisch, ondoordringbaar, slagvast, niet absorberend, eenvoudig afwasbaar en voorzien van een extra Surfaseal®-beschermlaag. Deze beschermlaag is wereldwijd gepatenteerd en maakt het grote verschil met andere kunststof platen in de markt.

  Voor omgevingen met verhoogde hygiënische eisen geldt “regeren is vooruitzien”. Voorkom risico op schades en hoge reparatiekosten. Roma Nederland en Hydewa Benelux bieden nu een isolatiepaneel met een unieke combinatie van voordelen:

 • hoge isolatiewaarde
 • hoge slag-, stoot- en krasbestendigheid
 • waterafstotend, hygiënisch, chemicaliën- en zuurbestendig
 • onderhoudsvrije voegafdichting
 • brandklasse B-s2,d0 én geheel FM-Approved
 • levering én montage uit één hand
 • 10 jaar garantie

 • Fabrieksmatige verlijming

  Door de fabrieksmatige verlijming van de Glasbord®-platen op de Roma-isolatiepanelen kunnen nu wanden én plafonds met een lengte tot 8 meter geprefabriceerd worden geleverd. Gebruik van extra aansluitprofielen behoren hiermee tot het verleden! Voor de afdichting van de voeg tussen de Roma-isolatiepanelen met Hydewa Glasbord®-platen afwerking, wordt een zelfontwikkelde en voedselveilige harde of flexibele voegenkit toegepast. Dit zorgt voor een perfecte hygiënische afsluiting. Schimmels krijgen geen kans.

  Project Het Vishuis Hoogstraten

  Heeft u een bouw- of renovatieplan voor een cel of andere geconditioneerde ruimte waar extreme condities heersen of een verhoogde stootvastheid van de wanden is vereist? Neem dan contact op met Roma Nederland of Hydewa Benelux.

  Peter Heesakkers 40 jaar in dienst!

  Onze hoofdmonteur is al sinds 21 april 1981 werkzaam bij ons

  We hebben hem verrast met een taart op het werk.

  Gefeliciteerd Peter!

  Brandt & Levie Amsterdam

  Ambachtelijke worstmakers

  De ambachtelijke worstmakers Brandt & Levie zijn vooral bekend om hun verse, gerookte, droge, gekookte en “in alle mogelijke smaken” worsten.

  Bezoek ook eens hun website voor inspiratie en bezoek hun webshop:

  Nieuwe beschermingsmiddelen

  Na in 2014 de nieuwbouw voor Brandt & Levie in Amsterdam gebouwd te hebben, gaan we deze keer aan de slag met allerlei werkzaamheden zoals nieuwe aanrijdbeveiligingen, r.v.s. schopplaten, nieuwe strokengordijnen en veiligheidskooien. Dit alles ter bescherming van diverse gang- en celwanden.

  Bron product foto's: www.asafe.com/nl-nl/

  Overig Blog/Nieuws

  Gasschuifdeuren voor fruitteler Danubius Fruct in Slowakije

  Na in 2010 en 2011 al gasdichte hef- en schuifdeuren te hebben gemonteerd voor deze opdrachtgever in Slowakije heeft men opnieuw het vertrouwen aan Roma gegeven.

  In onze Roma-fabriek is druk gewerkt aan 17 gasdichte schuifdeuren met afmeting 3.000 x 3.500 mm hoog en 18 inspectieluiken.

  In april gaan onze monteurs naar Slowakije om deze deuren te monteren bij fruitteler Danubius Fruct.

  Overig Blog/Nieuws

  Terug

  Top

  Archief