Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

Nieuwbouw Domino’s Pizza te Nieuwegein

Sandwichpanelen met biomassa

Uitbreidingen bij terugkerende klanten

Nieuwe VCA*-certificering ontvangen

Condensvorming aan geïsoleerd panelenplafond: hoe krijg je het en hoe vermijd je het?

Archief

Blog/Nieuws

Op deze blog- en nieuwspagina leest u met regelmaat blogs, nieuwsberichten, tips en wetenswaardigheden die te maken hebben met ons bedrijf, onze isolatiebouw projecten of producten.

Nieuwbouw Domino’s Pizza te Nieuwegein

Deegfabriek, koelcel, vriescel, lowcare-ruimte, wasruimte, expeditie

Domino’s Pizza verhuist van Gorinchem naar Nieuwegein. De nieuwe hoofdvestiging van de Benelux wordt gebouwd op bedrijvenpark Het Klooster in de driehoek van de snelwegen A2, A12 en A27 op een perceel van bijna 19.000 m². Naast de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is in het plan tevens een nieuwe productiehal voorzien voor de alom bekende pizzabodems. Domino’s Pizza besteedde deze isolatiebouw uit aan de projectendivisie van Roma isolatiesystemen.

Het duurzaam te ontwikkelen gebouw wordt opgedeeld in zones met verschillende temperaturen. Naast een grote koel- en vrieshal bouwt Roma Projects ook lowcare- en wasruimten, expeditie en technische ruimten. Domino’s Pizza besteedde de aanschaf van de deuren uit aan de deurendivisie van Roma Products. Het gaat hierbij om High Care loopdeuren, schuifdeuren voor opslag en expeditie, inclusief snelroldeuren. Men verwacht de oplevering van het pand in het eerste kwartaal van 2020.

 • Architect: Centrum Architecten
 • Constructeur: Groenewout Consultants
 • Hoofdaannemer: Willy Naessens

 • Sandwichpanelen met biomassa

  Sandwichpanelen met biomassa in PIR-schuimsysteem ROMA5 uit hernieuwbare grondstoffen

  Het nieuwe standaardschuimsysteem van ROMA5 onderscheidt zich nu al door zijn hulpbronnen besparende eigenschappen. Met een extra beschikbare variant van dit systeem wordt het idee van duurzaamheid consequent verder ontwikkeld. ROMA isolatiesystemen levert hiermee een bijdrage aan de circulaire economie met de introductie van isolatiepanelen met biomassa.

  Aanzienlijke vermindering CO²-uitstoot

  Het nieuwe PIR-schuimsysteem ROMA5 kan optioneel ook met behulp van grondstoffen uit biomassa worden geproduceerd. Al bij de productie wordt biomassa, bijvoorbeeld uit keukenafval, gebruikt in plaats van fossiele grondstoffen en verwerkt tot een duurzaam schuimsysteem. Samen met andere geselecteerde leveranciers en partners is ROMA erin geslaagd om een isolerende sandwichpaneel te leveren dat net zo overtuigend is door zijn uitstekende isolerende en constructieve werking als door een verdere aanzienlijke verbetering van de vermindering van de CO²-uitstoot. Planners, fabrikanten en gebouweigenaren krijgen zo een product dat de beste kwaliteit combineert met de hoogste grondstoffen- en energie-efficiëntie.

  Voor ROMA betekent het geoptimaliseerde productieproces en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen een belangrijke stap in de richting van nog meer milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit is een bevestiging van de ambitie van de onderneming om altijd in het belang van de natuur en de mensen te handelen.

  Biomassa balans

  ROMA5 maakt een grondstoffen besparend schuimsysteem op basis van organisch afval mogelijk, bijvoorbeeld organisch afval uit de organische afvalbak, zonder het gebruik van fossiele grondstoffen en met een vermindering van de CO²-uitstoot van ongeveer 50%. Deze mogelijkheid wordt geboden door BASF's biomassabalansproces, dat gecertificeerd en gecontroleerd wordt door TÜV Nord en uitsluitend beschikbaar is voor ROMA-klanten. Dit levert een directe bijdrage aan een duurzaam gebruik van hulpbronnen en CO²-besparingen.

  Als bewijs van het gebruik van deze niet-fossiele grondstoffen ontvangen klanten van het onafhankelijke TÜV Nord een REDcert²-certificaat en op aanvraag een certificaat van Roma isolatiesystemen voor uw bestelling van isolatiepanelen met biomassa geproduceerd.

  Uitbreidingen bij terugkerende klanten

  Roma Projects is dankbaar voor de bouwopdrachten van haar relaties. Het beste compliment en uitdrukking van vertrouwen is een terugkerende tevreden klant. De tevredenheid over werkzaamheden bij nieuwbouw en verbouwingen in het verleden leiden ertoe dat wij voortvarend verder mogen meebouwen aan de uitbreidingen.

  Snijpunt

  In 2009 realiseerden wij de isolatiebouw voor de Groenten- en fruitsnijderij Snijpunt in De Lier. Na 10 jaar zijn we gestart met uitbreidingen met 1.900 m2 sandwichpanelen. Wij zijn trots dat we hier weer aan mogen meebouwen met het leveren en monteren van binnenwanden en plafonds. Opdrachtgever Snijpunt en Twins Bouw maakten een leuke bouwupdate video van het project. Zij stellen hoge eisen aan de flexibiliteit en hygiëne in het bedrijf.

  Albert Heijn online DC

  De consument bestelt elk jaar 25 tot 30 procent meer boodschappen online. Sinds 2006 bouwen wij de koel- en vriesruimten van de Home Shop Centers van Albert Heijn Online. Om de logistieke groei te begeleiden monteren wij voor de grootgrutter in De Meern een inpandige vriescel met voorruimte sluis en machinekamer en in Almere een inpandige koelcel gecombineerd met een vriescel inclusief oprijplaat.

  A-ware Heerenveen

  In opdracht van Jorritsma Bouw monteerden wij in 2015 de isolerende binnenwanden en plafonds voor de kaasfabriek en poedertoren van Royal A-ware in Heerenveen. In verband met de groeiende vraag naar premium kaas en kaasspecialiteiten in Europa en daarbuiten, breidt de kaasfabrikant nu haar productielocatie uit. Voor de aanbouw monteren wij hier momenteel Roma-sandwichpanelen voor (brandwerende) wanden, daken en plafonds en tevens r.v.s. (brandwerende) draaideuren en hygiënische r.v.s. foodcare-vensters.

  Eijssen Dairy

  In 2014 bouwden wij mee aan de nieuwe zuivelfabriek van het familiebedrijf Eijssen Dairy op het Businesspark Aviation Valley te Maastricht-Airport. Hier produceert men yoghurt-producten voor de retail, foodservicemarkt en industrie. Om aan de toenemende vraag in Europa te voldoen, monteert Roma Projects voor Eijssen Dairy een uitbreiding van de hygiënische fabriek met 9.000 m2 sandwichpanelen. Het gaat hier om binnenwanden, voorzetwanden, plafonds, koelschuifdeur en snelroldeur en High Care vensters die voldoen aan de hoge hygiënische eisen en wensen.

  Nieuwe VCA*-certificering ontvangen

  Toetsing

  Roma Nederland B.V. heeft van het inspecterende Bureau Veritas het nieuwe VCA* 2017/6.0 certificaat ontvangen. Dit certificaat betekent een positieve stap in het certificatieproces en een erkenning van haar veranderings- en verbeterprocessen.
  Bureau Veritas toetst elk jaar de organisatie om de rechtsgeldigheid van de VCA*-certificering te blijven waarborgen.

  Veiligheid mag nooit en te nimmer ten koste gaan van de laagste prijs. Roma Isolatiesystemen streeft een actief beleid na om veilig gedrag en veilig werken te bevorderen. Dit klinkt misschien als overbodig of een open deur. Maar door continu aandacht voor veiligheid, verhogen we het besef.

  Toolbox, werkplekinspectie en LMRA

  Veiligheid moet als onderdeel van het dagelijks werk in ons gedragspatroon zitten. Door bewuster met veiligheid om te gaan, reduceert het aantal ongevallen met bijbehorend verzuim. Om dit doel te bereiken maken we gebruik van een toolbox.
  Dit is een korte bijeenkomst waarin we door middel van tekst of afbeeldingen mensen aanzetten tot nadenken over het veilig handelen tijdens het uitoefenen van hun dagelijkse taken.

  Naast toolboxen vinden er ook regelmatig werkplekinspecties plaats, (bijna) ongevallen rapportages en Last Minute Risico Analyses. Dit laatste betekent niet meer dan dat je constant de situatie/werkplek op mogelijke risico’s en gevaren inschat en hierop direct reageert. Door dit te doen, lopen we minder kans op onderbreking of vertraging van het bouwproject.

  Blog: beloopbare plafonds in sandwichpanelenbouw: een mix van kwaliteit én veiligheid

  Condensvorming aan geïsoleerd panelenplafond: hoe krijg je het en hoe vermijd je het?

  Condensvorming op plafonds

  In geconditioneerde ruimten is de relatieve luchtvochtigheid zeer belangrijk. Een te lage relatieve luchtvochtigheid geeft kans op uitdroging van de opgeslagen producten. Een te hoge relatieve luchtvochtigheid geeft kans op ijsvorming op de verdamper van de koelinstallatie en condensvorming in de ruimte.

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit inspecteert voedselverwerkende bedrijven in de voedingsindustrie. Daarbij kijkt ze ook naar het inspectieonderdeel hygiënische inrichting. Bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van schimmels en bacteriën op wand- en plafondoppervlakken. Dit ontstaat door condensvorming in en rond de geconditioneerde ruimte. Als vochtige lucht in de vorm van dauw langdurig neerslaat op de wand- en plafondoppervlakken, dan krijgen deze geen kans om te drogen.

  Oorzaken en oplossingen

  Wat kan de oorzaak zijn van condensvorming aan geïsoleerde plafonds?

 • De luchtvochtigheid binnen in de ruimte wordt niet goed genoeg beheerst.
  Dit kan bijvoorbeeld komen omdat de procesapparatuur te veel of te lang warmte afstoot of lucht met hogere RV. Om condensvorming tegen te gaan, dient men de conditie van de lucht in een ruimte zoveel mogelijk te reguleren. Dit vergt een nadere toelichting die te lezen is in ons E-book “De strijd tegen schimmels”.

 • De luchtvochtigheid boven de geconditioneerde ruimte wordt niet goed genoeg beheerst.
  De ruimte die zich bevindt boven op het plafond en onder het dak dient afdoende te worden geventileerd om condensvorming tegen te gaan. U dient de vrije hoogte zo groot mogelijk te houden om effectief te kunnen ventileren.

 • In de plafondconstructie zijn niet voldoende thermische scheidingen of dampremmende lagen voorzien om eventuele condensatieproblemen als gevolg van temperatuurverschillen te voorkomen. Dit kan te maken hebben met een niet dampdichte afwerking van een plafond aan de niet zichtbare bovenzijde. Je dient de ruimte tussen de stuiknaden van de plafondpanelen op te vullen met hoogwaardig polyurethaanschuim. Vervolgens dicht je dit af met een stalen afdekstrip en kit. Hiermee creëer je een dampdichte plafondconstructie (zie foto).

 • Naast de bovenvermelde punten kunnen er nog meer oorzaken verband houden met ongewenste condensvorming. De situatie kan altijd het beste worden beoordeeld aan de hand van een onderzoek ter plekke.

  In het E-book 'Plafondophangingen voor isolatiepanelenplafonds' tonen wij met details en foto's voorbeelden van een dampdichte bevestiging van een geïsoleerd plafond. Vraag hieronder het E-book aan.

  Terug

  Top

  Archief

  Nieuwbouw Wilko Fruit

  Wilko Fruit in Breda besteedde de iso...Lees meer

  Nieuwe editie Roma Info is uit!

  Nieuwsbrief: In deze editie: nieuwbou...Lees meer

  Beloopbare plafonds in de sandwichpanelenbouw

  Beloopbare plafonds in de sandwichpan...Lees meer

  High Care-vensters

  High Care vensters! Vlak met de wand,...Lees meer

  Aandocken bij koel- en vrieshuizen

  Het aandocken van de vrachtwagen bij ...Lees meer

  Wilt u zonnepanelen op uw sandwichpanelendak?

  In de utiliteitsbouw staat duurzaamhe...Lees meer

  Uw investering in sandwichpanelen brandveilig ?

  Met sandwichpanelen brandveilig bouwe...Lees meer

  Sandwichgevel renovatie: mooi of in de plooi ?

  Gevelrenovatie met sandwichpanelen of...Lees meer

  Welkom op de FRUCTURA 2018

  Wat is de FRUCTURA-beurs en wie nemen...Lees meer

  Nieuwbouw Hoogvliet Supermarkten in Bleiswijk

  Hoogvliet Supermarkten bouwt in Bleis...Lees meer

  Tuinderij Vers Brielle bouwt voort op succes

  Voor Tuinderij Vers in Brielle bouwt ...Lees meer

  Hoera Roma bestaat 40 jaar!

  De oorsprong van Roma isolatiesysteme...Lees meer

  Van Gelder Groente en Fruit Ridderkerk

  Van Gelder Groenten en Fruit nieuwbou...Lees meer

  Nieuwe kantbank zetwerk profielen

  Over de vervanging van één van de kan...Lees meer

  Bouwen ambient koelhuis in Puurs

  Voor opslag van steriele en gekoelde ...Lees meer

  Isolatiebouw project in de mix of helemaal nix?

  Isolatiebouw project met sandwichpane...Lees meer