Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

ULO-cellen uitbreiding Van den Brink Fruit ‘t Goy

Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP in nieuw logistiek centrum op Nieuw Reijerwaard

FM Approvals 4882 voor ROMA-isolatiepanelen

Koel- en vrieshuizen met sedumdaken, een goed idee?

Fruitteelt Vakbeurs 2020

Archief

Blog/Nieuws

ULO-cellen uitbreiding Van den Brink Fruit ‘t Goy

Forse uitbreiding ULO-bewaarcellen

Ondanks de Corona-crisis bouwt Roma Projects met aangepaste richtlijnen door aan het ULO-cellenbouwproject bij Van den Brink Fruit in ’t Goy. In het vervolg op een opgeleverd project in 2018 voor de bouw van 20 ULO-cellen en 3 gangcellen, gaat het nu om een uitbreiding met 12 ULO-cellen, 2 gangcellen en 2 koelcellen. Hiernaast is een grote sorteerruimte gebouwd met entresolvloer.

Gasdichte koeldeuren voor ULO-cellen

Alles uit één hand

Inmiddels is de fase van de bouw van de ULO-cellen grotendeels afgerond. Momenteel voltooien wij de installatie van onze eigen geproduceerde en op gasdichtheid geteste bediende hef- en schuifdeuren.

Alle detailleringen van de isolatiepanelen, gasdichte deuren, het zetwerk én de montagewerkzaamheden sluiten perfect op elkaar aan en vormen samen één beproefd bouwconcept voor de beste isolatie én gasdichtheid uit één hand.

Gasdichte ULO-deuren van 4,5 meter breed

Alle gemonteerde Roma-isolatiepanelen zijn voorzien van het FM-Approval keurmerk in verband met de brand/rookverzekering. De Roma-isolatiepanelen in de deurbladen zijn ook standaard voorzien van FM-Approval. In totaal gaat het om 13 deuren met een breedte tot wel 4,5 meter. De breedte van de deuren is afgestemd op de ruimte en het interne logistieke verkeer. De meeste deuren zijn elektrisch bediend hetgeen energiebesparing en een gecontroleerde bediening mogelijk maakt. Nadat de fase van de deureninstallatie is voltooid, volgt het aanbrengen van de gasdichte coating. Het project eindigt met een lekdichtheidscontrole.

AGF.nl: Van den Brink Fruit breidt uit met ammoniakkoeling

Bouwkundig verkoopadviseur Bart Hultermans inspecteerde de bouw en maakte van de gelegenheid gebruik om opdrachtgever Ton van den Brink te laten zien wat Roma Products nog meer aan maatwerk uit de fabriek kan leveren voor de finishing touch: rvs-bewaarbakjes voor het veilig bewaren van de bijgeleverde afstandsbediening van de elektrische bediende deuren op de heftrucks.

Gasdicht bouwconcept

Kivits–Goes, VGK Cool Logistics en ERP in nieuw logistiek centrum op Nieuw Reijerwaard

Kivits-Goes Beheer BV ontwikkelt een nieuw koelhuis en logistiek centrum voor met name fruit op industrieterrein Nieuw Reijerwaard. De nieuwbouw op een kavel van 2,4 hectare grond in het Agro-Logistieke cluster in Barendrecht-Ridderkerk huisvest straks de bedrijven Kivits–Goes , VGK Cool Logistics en ERP die momenteel in Barendrecht gevestigd zijn.

Roma Projects is geselecteerd voor de uitvoering van de complete 35.000 m2 isolatiebouw inclusief isolerende deuren en toebehoren. Het koelhuis biedt in de eerste fase ruimte aan de koel- en vriesopslag van een kleine 20.000 pallets. Daarnaast komt er een verpakkingsruimte van 3.500 m2.

Eerder bouwde Roma Projects samen met Willy Naessens aan de nieuwbouw van Kivits in Waalwijk (2011), Goes Handling in De Meern (2015) en Wilko Fruit in Breda (2019)

Nieuwbouw Wilko Fruit

Betrokken partijen bij het project zijn:

 • Ontwikkeling: Kivits–Goes Beheer
 • Vastgoedeigenaar: WDP Nederland
 • Hoofdaannemer: Willy Naessens Nederland
 • Architect: Bogaerds architecten en ingenieurs
 • Koelinstallaties: Paauw Industrial Refrigeration Solutions
 • Isolatiebouw: Roma Nederland B.V.

 • Persbericht Kivits-Goes Beheer

  FM Approvals 4882 voor ROMA-isolatiepanelen

  ROMA Dämmsysteme heeft met haar PIR-isolatiepanelen type P en M het felbegeerde FM 4882-certificaat voor lage rookontwikkeling bij brand ontvangen. Dit betekent dat deze PIR-isolatiepanelen voldoen aan de hoogste normen en als zodanig kunnen worden gebruikt voor projecten over de hele wereld waar FM-goedgekeurde producten worden vereist of gevraagd door de klant.

  FM-goedkeuring wordt verleend door FM Global, een toonaangevende internationale vastgoedverzekeraar. Het biedt uitgebreide oplossingen voor commerciële en industriële vastgoedverzekeringen en risicobeheer. FM-certificering ``geeft klanten de zekerheid dat een product of dienst objectief is getest en voldoet aan de hoogste nationale en internationale normen``.

  Wat zijn uw voordelen?

 • Minder brand-, rook-, wind- en hagelschade, in combinatie met FM 4880 en FM 4881 certificering.
 • De sprinklerbeveiliging kan worden verminderd of uitgeschakeld als de bezetting dit toelaat.
 • Een nog betere bijdrage aan de verzekerbaarheid van het onroerend goed en het bedrijf.

 • Gevolgen rookontwikkeling vaak onderschat - Lagere rookemissie

  Bij brand worden de gevolgen van rookontwikkeling vaak onderschat. Hiervoor heeft de FM Global Group een certificering opgezet. Het certificaat FM 4882 is een standaard die wand- en plafondmaterialen of -systemen test voor rookgevoelige toepassingen. Ze is ontworpen om potentiële veiligheidsrisico's en gevaren in geval van een onverwachte brand te minimaliseren. Maar ook om de verspreiding van de brand te onderdrukken en mogelijke schade door rookontwikkeling te minimaliseren.

  Uitvoerige inspectie en testen

  Om aan de FM 4882-criteria te voldoen, moeten de elementen testen ondergaan die veel verder gaan dan de minimumeisen van ASTM E84. Dit proces omvat een gedetailleerde fabrieksaudit, waarbij FM-auditors elk onderdeel van het productieproces en de gebruikte materialen inspecteren. Na de eerste inspectie ter plaatse worden de panelen in Boston (VS) in het FM-testcentrum in verschillende testopstellingen grondig getest op rook- en brandprestaties. ROMA Dämmsysteme ondergaat regelmatig FM-follow-up audits om er zeker van te zijn dat de producten aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen blijven voldoen. Tot nu toe is zij de enige sandwichpanelenfabrikant met een FM-Approvals 4882 voor haar PIR-panelen.

  Project met Roma-isolatiepanelen P en M

  Koel- en vrieshuizen met sedumdaken, een goed idee?

  Roma isolatiesystemen geeft haar visie

  De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) organiseerde op maandag 10 februari 2020 een informatie- en discussieavond over het thema: “Sedumdaken op koel- en vrieshuizen, een goed idee?”

  Thema

  Sinds 2020 vereist de MIA subsidieregeling dat voor BREEAM-panden bedrijven hun daken moeten bedekken met vegetatie en duurzame energieopwekking.

  Voordelen van vegetatiedaken zijn: houdt water vast, zorgt voor koeler dak, draagt bij aan een beter milieu.
  (Potentiële) nadelen zijn: het gewicht oplopend tot 100 kg/m2, vervuiling van filters en condensors door insecten, stuifmeel, bladeren, etc. Ook is er de vraag over uitdroging van sedum en eventueel brandgevaar. Tenslotte benutten bedrijven regenwater als schoonmaakwater wat met sedum mogelijk lastiger wordt.

  Koel- en vrieshuisbouwer geeft visie

  De KNVvK heeft Roma isolatiesystemen vanwege haar expertise als koel- en vrieshuisbouwer benaderd om het idee van sedumdaken op koel- en vrieshuizen nader te beschouwen. In zijn lezing belichtte commercieel directeur Paul Pallandt dit thema waarin hij tevens zijn visie behandelde.

  Sedumdakenbouwer geeft visie

  Tijdens deze discussie-avond gaf ook Sempergreen (marktleider sedumdaken) haar visie op een koelhuis met een sedumdak.

  Vakbladartikel: ``Sedumdaken op koel- en vrieshuizen: een goed idee?``

  Fruitteelt Vakbeurs 2020

  22 en 23 januari a.s. in Expo Houten

  Roma isolatiesystemen nam deel aan Dé Fruitteelt Vakbeurs in Expo Houten. Dit is de vakbeurs voor de professionele fruitteler die wordt georganiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Fruitmasters. Alle leveranciers en een ieder die betrokken is bij de fruitteelt in Nederland en België was aanwezig op dit evenement.

  Zie foto's van de beurs

  Terug

  Top

  Archief

  Nieuwbouw slachthuis Hoff slagerij Hardenberg

  Voor de nieuwbouw van het slachthuis ...Lees meer

  Nieuwbouw Ruitenberg Ingredients Ruinerwold

  Voor de nieuwe productiehal van Ruite...Lees meer

  Nieuwbouw Domino’s Pizza te Nieuwegein

  Domino’s Pizza besteedde deze isolati...Lees meer

  Sandwichpanelen met biomassa

  Door isolatiepanelen met biomassa var...Lees meer

  Uitbreidingen bij terugkerende klanten

  Uitbreidingen bij terugkerende klante...Lees meer

  Nieuwe VCA*-certificering ontvangen

  VCA* 2017/6.0 certificaat voor veilig...Lees meer

  Nieuwbouw Wilko Fruit

  Wilko Fruit in Breda besteedde de iso...Lees meer

  Nieuwe editie Roma Info is uit!

  Nieuwsbrief: In deze editie: nieuwbou...Lees meer

  Beloopbare plafonds in de sandwichpanelenbouw

  Beloopbare plafonds in de sandwichpan...Lees meer

  High Care-vensters

  High Care vensters! Vlak met de wand,...Lees meer

  Aandocken bij koel- en vrieshuizen

  Het aandocken van de vrachtwagen bij ...Lees meer

  Wilt u zonnepanelen op uw sandwichpanelendak?

  In de utiliteitsbouw staat duurzaamhe...Lees meer

  Uw investering in sandwichpanelen brandveilig ?

  Met sandwichpanelen brandveilig bouwe...Lees meer