Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

Hoogvliet Bleiswijk nu BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd met 93,7%

Unilever Foods Innovation Centre, Hive

Uitbreiding op Urk bij Seafresh

Business Ontmoet Business

VHC Jongens Oostzaan – groothandel in horeca kwaliteitsproducten

Archief

Blog/Nieuws

Nieuwe vacatures beschikbaar >>

Hoogvliet Bleiswijk nu BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd met 93,7%

In het gigantische distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk van wel 6 voetbalvelden groot monteerde Roma, binnen en buiten, 90.000 m2 van haar isolatiepanelen, tientallen koel-, vries-, draai- en schuifdeuren en meer dan 20 kilometer zetwerk.

Duurzaam bouwen was van meet af aan het streven. Het gebouw is BREEAM-NL Outstanding gecertificeerd met een score van 93,7%.
Roma feliciteert Hoogvliet DC met dit geweldige resultaat.

Zie projectpagina van Hoogvliet Bleiswijk

Overig Blog/Nieuws

Unilever Foods Innovation Centre, Hive

Transformatie voedselsysteem

Hive is Unilever Foods Innovation Centre in Wageningen. Hun ambitie is om door innovatie wereldwijd verbetering aan te brengen in de manier van voedselproductie en consumptie. Waarom? Vele miljoenen mensen hebben geen toegang tot gezonde en/of genoeg voeding. Terwijl er tegelijkertijd ook een hoop voedsel nooit wordt opgegeten. Voeg daarbij overoogst, klimaatverandering, slechte eetgewoonten en obesitas. Dan is het duidelijk dat we het beter moeten doen.

Voedselvernieuwers

Met een bloeiend team van voedselexperts, onderzoekers, studenten van de Wageningen University Research en niet te vergeten liefhebbers van lekker eten, werken ze bij Hive aan een aantal van 's werelds grootste uitdagingen op het voedselgebied. In het energieneutrale state-of-art onderzoekscentrum staan food beleving en transparantie centraal. Naast verschillende soorten keukens is er ook een logistieke gang met koel- en vriescellen voor opslag van foodproducten.

Zie onze foodcare schuifdeur

Roma draagt hier aan bij

De koel- en vriescellen in de logistieke gang zijn op maat gebouwde opslagruimten. Automatisch bediende foodcare schuifdeuren zorgen voor een hermetische afsluiting. In het deurblad zijn foodcare vensters aangebracht voor visuele controle. In het foodlab monteerde Roma Projects tevens een beloopbaar plafond van 2400 m2. Zo levert Roma Projects indirect een mooie bijdrage aan het creëren en bewaren van foodinnovatie in optimale condities.

Overig Blog/Nieuws

Uitbreiding op Urk bij Seafresh

Sea Fresh is een toonaangevend bedrijf op het gebied van import, export en distributie van allerlei soorten verse vis. Sea Fresh ademt verse vis! Het assortiment is in grote lijnen in te delen in de categorieën: Noordzeevis, kweekvis, zoetwatervis, schaal- & schelpdieren en exotische vissoorten.

Voor bijna alle soorten verse vis kunt u bij Sea Fresh terecht: van kabeljauw tot snoekbaars en van zalm tot kreeft. Hun specialisme is verse geelvintonijn. Hiermee bedient Sea Fresh indirect een groot deel van de Nederlandse sushimarkt. Alle producten worden in eigen beheer verwerkt en vervolgens verpakt in tempex of kunststof grootverpakking.

Met hun eigen productiefaciliteiten op Urk kunnen zij voldoen aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen. De processen en producten voldoen aan de hoogste eisen van voedselveiligheid en kwaliteit, waardoor Sea Fresh het IFS Higher Level certificaat draagt.

Voor deze mooie opdrachtgever mag Roma een grote uitbreiding gaan bouwen.
Via Bouwbedrijf De Zeewering gaan we (brandwerende) buitengevels plaatsen, alsmede de (brandwerende) binnenwanden en plafonds. Tevens worden ook onze foodsafe koelschuifdeuren, highcare bedrijfsdraaideuren en brandwerende koeldraaideuren in dit project verwerkt.

Overig Blog/Nieuws

Business Ontmoet Business

Onze drijfveer?

Ze begonnen dertig jaar geleden op de werkvloer en klommen op tot de driekoppige directie van Roma Nederland. Meestal gaat het goed, soms komen ze elkaar tegen. Paul Pallandt (53), Herman van Leeuwen (58) en Johan Woestenberg (56) aan het woord.

In een openhartig interview met Jeanette van Haasen van Regio Business vertellen de drie mannen iets over zichzelf en hoe zij samen dit bedrijf besturen.

Regio Business helpt bedrijven elkaar te leren kennen. Zij doen dit o.a. via evenementen en interviews.
Klik op de afbeelding hierboven om het hele artikel te lezen.

Paul Pallandt: ``Reden om ons te verbinden aan Regio Business is om bedrijven met ons kennis te laten maken en wij met hen. Soms liggen samenwerkingen dichterbij dan je denkt.``

Neem ook een kijkje bij Regio Business

Overig Blog/Nieuws

VHC Jongens Oostzaan – groothandel in horeca kwaliteitsproducten

Als we het hebben over een goede relatie dan is VHC Jongens uit Oostzaan er een van.
Al vanaf 2004 bouwt Roma Nederland diverse geconditioneerde projecten voor deze klant.
Van koelcellen en vriescellen tot grote geconditioneerde renovaties en nu een grote verbouwing op de groenteafdeling in Oostzaan.
Trots zijn wij als bedrijf op deze samenwerking.

VHC Jongens profiel

De bezorggroothandel van VHC Jongens levert aan de gehele horeca in Noord-Holland. Je kunt 24/7 bestellingen plaatsen. Er is zelfs een afhaalservice op zondag mogelijk. Vandaag bestellen is morgen geleverd met hun eigen koeltransport.

Bekijk hun Instagrammable food Video

In het VHC Jongens concept 'Aan Tafel' biedt chef-kok Rik van Diepen inspiratie voor lekkere en betaalbare maaltijden die zijn gebaseerd op kant-en-klaar producten voor een snelle mise-en-place.

Overig Blog/nieuws

Terug

Top

Archief