Blog/Nieuws

Terug

Blog/Nieuws

Uitbreiding bakkerij Royal Smilde Bakery te Edam

Nieuwbouw bij Nico Sluis Vleeswaren in volle gang

Mijn melk rechtstreeks van de boerderij

Offshore deuren Marine Systems

BIM met Roma

Archief

Blog/Nieuws

Uitbreiding bakkerij Royal Smilde Bakery te Edam

Bij de productielocatie van Royal Smilde Bakery te Edam wordt vooral korstdeeg en meringue geproduceerd. Ook de beroemde roomhoorn wordt hier gebakken, evenals een groot assortiment zoete en hartige bake-off snacks, bladerdeegbodems en schuimproducten.

In opdracht van Aan de Stegge Twello start Roma Nederland binnenkort met een grote uitbreiding van de bakkerij met ca. 9.000 m2. Onze tekenaars zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervan.
De Roma architectonische M-panelen worden hier gebruikt voor de gevels. De brandwerende, foodsafe en geluidswerende panelen worden optimaal benut in de binnenwanden en plafonds, alsmede de Roma-highcare, foodcare en brandwerende deuren rechtstreeks uit onze fabriek in Raamsdonksveer.

Bron impressie afbeeldingen: www.adst.nl

Overig Blog/Nieuws

Nieuwbouw bij Nico Sluis Vleeswaren in volle gang

Onze hoofdmonteur Michel van Meel heeft deze schitterende foto's genomen van het werk bij Nico Sluis Vleeswaren in Maarssen. We zijn daar een uitbreiding aan het maken tegen het bestaande pand en daarnaast ook een grote bedrijfshal die verhuurd gaat worden. De uitbreiding voor Sluis omvat een voorraadcel, inpak, opslag, verpakkingen, hygiënesluis, koelcel, wasserij, expeditie en laadsluis.

Overig Blog/Nieuws

Mijn melk rechtstreeks van de boerderij

Roma Products bouwt behuizingen voor mini zuivelfabriek

Lely, bekend van de automatische voersystemen en marktleider in melkrobots voor de melkveehouderij, ontwikkelt een zuivelverwerker voor op de boerderij, de Lely Orbiter. Dit is in feite een mini zuivelfabriek die de melkverwerking op de locatie van de bron mogelijk maakt en daarmee melk uit de commoditysfeer haalt.

De melkveehouder krijgt hiermee een oplossing aangeboden met de potentie om de waarde van hun melk te verhogen en de banden met consumenten te versterken. Lokale melk, van de boer rechtstreeks naar de consument. Hoe vers wilt u het? Roma Products engineert en produceert de geïsoleerde schil van de Lely Orbiter. Een voorbeeld van co-makership in de modulaire bouw van geïsoleerde behuizingen voor specifieke condities.

Edwin Honings, Program Manager Business Development van Lely Industries, is vanaf het begin samen met Manager Engineering Martien Beijaard betrokken bij de ontwikkeling van het Lely Orbiter concept.

Klik hieronder op de afbeelding om hele interview te lezen of te downloaden.

Overig Blog/Nieuws

Offshore deuren Marine Systems

Recent leverde Roma Products wederom een aantal schuifdeuren voor een speciale toepassing. Dit keer betreft het toegangsdeuren voor de centrifugecontainers die onze opdrachtgever Marine-Systems ontwerpt, bouwt, test en oplevert voor Rijkswaterstaat.

Deze centrifugecontainers zijn ontwikkeld om vanaf een schip zwevende stofmonsters uit het oppervlaktewater te verzamelen met behulp van 2 doorstroomcentrifuges. De afdeling Mobiel Meten van Rijkswaterstaat gebruikt ze aan boord van onder andere de ms. Zuiderzee en IJsselmeer.

Corrosiebestendig

De maatwerk schuifdeuren zijn bestemd voor toepassing in geconditioneerde ruimten. Kenmerkend is de slanke vormgeving en het volledig vlak en rechthoekig deurblad. Vanwege het agressieve maritieme klimaat zijn de handmatig bediende schuifdeuren voorzien van een RVS 316-deurblad met de herkenbare kleur van Rijkswaterstaat. Ook het venster in het deurblad en het blind bevestigde paneelomvattende contrakozijn zijn opgebouwd uit een RVS 316 profiel dat is gelast in de hoeken en is voorzien van een zwart kunststof koudebrugonderbreking.

Schuifdeuren serie 900

Klik hier voor website van opdrachtgever Marine-Systems

Overig Blog/Nieuws

BIM met Roma

BIM met Roma

In de bouwsector bouwen we steeds meer virtueel met BIM. In deze werkmethodiek leveren alle partijen die bij het bouwproces zijn betrokken hun informatie digitaal aan en zien ze van elkaar wat er gebeurt. Die informatie is continu beschikbaar en altijd actueel. Dat BIM nog altijd veel vragen oproept, is waarschijnlijk geen nieuws voor u. In het E-book ‘BIM bij Roma’ delen wij onze visie en onze aanpak met betrekking tot BIM. Eerst leggen we uit: wat is BIM precies? Daarna wat er voor BIM nodig is en hoe we samen met andere bouw- en installatiepartijen kunnen “bimmen”. Hoe gaat Roma in de praktijk om met BIM? En hoe verloopt een tekentraject?

Waarom kiezen voor Roma?

Inmiddels zijn er voor isolatiesysteembouw projecten meerdere leveranciers in de markt waarmee ontwerpers en bouwers samenwerken in BIM. Maar waarom zou je kiezen voor Roma? Technisch directeur Johan Woestenberg: “Omdat wij op hoog kennisniveau inhoudelijk kunnen participeren in een BIM-project (ACE Architectural Designer). We hebben alles onder één dak en in eigen beheer. Dit geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf aanpassingen te maken of te modelleren voor onderdelen binnen onze scoop waarvan nog geen bibliotheek beschikbaar is en waarmee we toch het model compleet kunnen houden En daarmee kunnen we snel schakelen en creatieve oplossingen bieden die binnen het ontwerp en BIM-structuur gewenst zijn. We hebben inmiddels bij meerdere projecten onze ervaringen en inzichten zien groeien en ontwikkelen”.

Wat betekent BIM voor Roma in de toekomst?

Johan Woestenberg: “Onze visie is dat BIM voor de bouwwereld grote voordelen in kwaliteit en efficiëntie kan opleveren bij een goede BIM-coördinatie met een goed en tijdig besluitvormingsproces gedurende de ontwerpfase, voorbereiding- en realisatiefase. Onze ambitie is om onze inhoudelijk toegevoegde waarde nog meer uit te dragen. We willen in een zo vroeg mogelijk stadium aanschuiven om deze voordelen ook concreet te kunnen maken voor onze opdrachtgevers. Voor een goed integraal ontwerp is immers de specifieke kennis en ervaring van verschillende bouwonderdelen in een zo vroeg mogelijk stadium noodzakelijk. Een goed voorbeeld hiervan is het project Domino’s Pizza in Nieuwegein waar onze toegevoegde waarde een beter ontwerp en kostenbesparingen heeft opgeleverd voor de opdrachtgever”.

Graag denken wij mee in oplossingen. Met de informatie leveren wij een bijdrage in het BIM-traject aan alle partijen en gebruikers. In de whitepaper ``BIM met Roma`` leggen wij nader uit, hoe wij digitaal meebouwen aan uw BIM-project. Wilt u met ons van gedachten wisselen hier over? Of uw specifieke vraagstuk met ons bespreken? Dat kan. U bent van harte welkom!

Overig Blog/Nieuws

Terug

Top

Archief

Nieuwbouw slachthuis Hoff slagerij Hardenberg

Voor de nieuwbouw van het slachthuis ...Lees meer

Nieuwbouw Ruitenberg Ingredients Ruinerwold

Voor de nieuwe productiehal van Ruite...Lees meer

Nieuwbouw Domino’s Pizza te Nieuwegein

Domino’s Pizza besteedde deze isolati...Lees meer

Sandwichpanelen met biomassa

Door isolatiepanelen met biomassa var...Lees meer

Uitbreidingen bij terugkerende klanten

Uitbreidingen bij terugkerende klante...Lees meer

Nieuwe VCA*-certificering ontvangen

VCA* 2017/6.0 certificaat voor veilig...Lees meer

Nieuwbouw Wilko Fruit

Wilko Fruit in Breda besteedde de iso...Lees meer

Nieuwe editie Roma Info is uit!

Nieuwsbrief: In deze editie: nieuwbou...Lees meer

Beloopbare plafonds in de sandwichpanelenbouw

Beloopbare plafonds in de sandwichpan...Lees meer