Projecten

Terug

Actuele projecten

Ausnutria Heerenveen zuivelfabriek

Van Gelder Groente en Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

Eosta International en IQ Packing nieuwbouw in Waddinxveen

Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

Archief

Actuele projecten

Wij bouwen voor klanten als Lidl, Friesland Campina, Kloosterboer,
Bakkersland en Hoogvliet spraakmakende isolatiebouw projecten.
Bekijk hier spraakmakende projecten.

Onderaan de pagina kunt u projecten kiezen per branche door te selecteren op een categorie.

Ausnutria Heerenveen zuivelfabriek

Sandwichbouwmethode voor zowel de buiten- als de binnenbouw babyvoedingsfabriek

Langs de A7 bij Heerenveen staat een zeer groot gebouw voor kindervoeding van de zuivelfabriek Ausnutria Hyproca. Het gebouw, gelegen op een terrein van 14 hectare, meet 35 meter hoog.

High Care-vensters

De fabriek huisvest zowel ruimten met een hygiëneniveau van ‘no care’ tot ‘high care’. In zowel betonwerk als de isolatiepanelen wanden zijn de nieuwe High Care-vensters van Roma Products gemonteerd. Deze isolerende én hygiënische raamkozijnen voldoen aan de strengste voedselveiligheidseisen. De kozijnen zijn blind bevestigd, verzonken gemonteerd en vlak afgedicht naar de wand.

In de eerste fase monteerde Roma Projects de gevels en daken inclusief de dakbedekking.
In de tweede fase werden de PIR-isolatiepanelen toegepast voor de bouw van de binnenwanden en plafonds in de productieomgeving. De sandwichbouwmethode heeft zich in dit project bewezen als zeer geschikt om invulling te geven aan specifieke wensen en aanpassingen.

High Care vensters

Van Gelder Groente en Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

Een centrum voor opslag en verwerking, maar ook voor educatie, beleving, innovatie en inspiratie

Van Gelder Groente en Fruit is vanuit Barendrecht naar een opvallende nieuwbouw verhuisd op het industrieterrein/foodcenter Nieuw-Reijerwaard langs de snelweg A15 bij Ridderkerk. In opdracht van hoofdaannemer Wijnen Bouw uit Someren realiseerde Roma Projects een zeer complete en spraakmakende isolatiebouw.

Ontmoetingsplek voor gezonde voeding

Het nieuwbouw project Van Gelder Groente en Fruit op het duurzame bedrijventerrein stond onder meer in het nieuws vanwege de nominatie in de categorie Commercial Project – Design voor de internationale BREEAM Awards. Maar vooral ook vanwege de ambitie van Van Gelder om het centrum te worden van educatie, beleving, innovatie en inspiratie op het gebied van vers. Naast het telen, verpakken, bewerken, bewaren en transporteren van groenten en fruit, gaan ze ook op een bijzondere manier kennis delen over voeding, gezondheid en duurzaamheid. Zien, proeven, ruiken, voelen en horen: alle zintuigen komen aan bod in de ontmoetingsplek voor gezonde voeding. Wie langs het nieuwe complex rijdt, herkent ongetwijfeld de contouren van een kas in het vooraanzicht van dit Experience Center.

Luchtdicht gebouwde hoogbouwmagazijn voor opslag van groenten en fruit

Op een oppervlak van 14.000 m2 en 4 verdiepingen hoog zijn meer dan 15.000 vierkante meters Roma-isolatiesysteembouw gemonteerd. Het luchtdicht gebouwde hoogbouwmagazijn voor opslag van groenten en fruit telt 20 meter hoog. Een groot deel van het Roma-assortiment is in dit complex uitgestald: isolatiepanelen, deuren, zetwerk en ramen. Daarvoor werden 18 meter lange panelen gemonteerd onder gunstige windomstandigheden ter plekke.

Koelschuifdeuren, r.v.s.-koeldraaideuren, pendeldeuren, vensters, luiken

In de nieuwbouw zijn meer dan 80 deuren geïnstalleerd. Zowel koelschuifdeuren van de serie 2010 als van de serie 900-FC, 51 stuks foodcare bedrijfsdeuren, pendeldeuren met een groot zichtvenster, r.v.s.-koeldraaideuren met vensters, luiken én een aantal nieuwe brandwerende draaideuren uit de BW-HC serie.

BREEAM outstanding

Roma leverde de bouwmaterialen conform de specificaties om te voldoen aan de BREEAM outstanding ambitie. Het isolatiebouwproject is door de tekenkamer van Roma in BIM uitgetekend. Een uitdaging in de uitvoeringsfase bij dit soort projecten met verdiepingsvloeren zit hem in de logistiek. Hoe krijg je al die panelen en deuren en overige bouwmaterialen op een veilige manier en zonder beschadigingen naar binnen en het bouwafval weer naar buiten? Dit vraagt soms om een tijdelijke uitsparing in de gevel en een goede planning en organisatie, want je moet natuurlijk ook rekening houden met allerlei andere bouw- en installatiepartijen die ter plekke werkzaamheden uitvoeren.

Eosta International en IQ Packing nieuwbouw in Waddinxveen

Koelcellen, rijpcellen en voorruimte volgens thermisch isolatiebouw concept

Eosta International is importeur, inpakker en distributeur van verse biologisch eerlijk geteelde groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Voor meer dan duizend telers op zes continenten fungeren ze als innovatieve ketenregisseur.

Het om haar duurzaam ondernemerschap bekroonde AGF-bedrijf bedient de grote retailers en natuurvoedingsketens van Europa, de VS, Canada en het Verre Oosten. Door de groei krijgt het bedrijf achter het merk Nature & More meer ruimte tot haar beschikking, als ook voor hun partner IQ Packing. IQ (International Quality) Packing is gespecialiseerd in het verpakken van groente en fruit. Biopack is de biologische afdeling van IQ Packing en verzorgt de verpakking van het merendeel van Eosta's producten.

In 2018 bouwde Eosta een nieuw duurzaam bedrijfspand langs de A12 in Logistiek Park A12 bij Waddinxveen. Het heeft talloze duurzame en circulaire kenmerken met een materialenpaspoort. Zo kunnen bij sloop, of beter ontmanteling, zoveel mogelijk grondstoffen worden herbruikt.

Het nieuwe bedrijfscomplex omvat samen met een op ecologische basis ontwikkeld kantoor in totaal 19.500 vierkante meter. Roma Projects bouwde voor IQ Packing één grote koelcel voor de handling van biologische producten. Voor Eosta in totaal 18 koelcellen, 1 voorruimte en 3 rijpcellen, inclusief onze eigen Roma Products koeldeur. In totaal omvat het project meer dan 8.000 m2 isolatiepanelenbouw dat geheel in Revit 3D is uitgetekend.

Roma Projects is er trots op om mee te hebben gebouwd aan de nieuwbouw van deze vooraanstaande ondernemingen. Het verkregen vertrouwen is waargemaakt en Eosta uitte dan ook haar tevredenheid over de samenwerking met Roma Projects, met de boodschap; “Ga vooral zo door!”

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Stephan van Renterghem
Bel naar +31(0)162-512012 of klik op de afbeelding hieronder.

Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

Frigoruimten, versnijderij, verpakkingsruimte, wasserij, expeditie

Jo Herbots vleesgroothandel in Sint Truiden (B) rijdt dagelijks met 5 vrachtwagens door gans België heen om detailhandelaars, supermarkten en slagers te voorzien van een uitgebreid assortiment kwaliteitsvlees. Rund- en kalfsvlees vormen de kern van het bedrijf. Daarnaast is er ook lamsvlees, kalkoen en gevogelte verkrijgbaar. Bij Herbots verwerken ze de karkassen uit het slachthuis op maat voor de klant. In dit hele proces wordt de gekoelde keten niet onderbroken.

Het door Sonar Architecten ontworpen gebouw is een box-in-box concept met oog op de multifunctionaliteit op de lange termijn. Roma Projects realiseerde binnen in het gebouw het complete isolatiebouwgedeelte voor de 3.500 m2 productieruimte. Hierin zijn 800 m2 inox rvs panelen gemonteerd in de ruimten waar de karkassen hangen en in de uitsnijzaal. Het inox rvs komt ook terug in de deurbladen van de zware frigo schuifdeuren met hefhendel. Deze zijn van het type Roma 1010-schuifdeur, waarvan 11 stuks met een zwanenhals boven het schuifdeurblad voor de hangbaanlijn.

Bedrijfsdeuren en ramen die flush zijn afgewerkt

Totaal zijn er wel 50 bedrijfsdeuren op maat geproduceerd in de fabriek van Roma Products, waaronder ook pendeldeuren type Portylen Premium-LE met ovaal venster, koel-, vries-, schuivend of draaiend, foodcare bedrijfsdraaideuren en 9 cleanroom ramen die flush zijn afgewerkt met de inox rvs isolatiepanelenwand.

Koel- en vriesdeuren hygiënisch afgewerkt

Een project in de vleesverwerking vereist een hogere graad van hygiënische afwerking van de aansluitingen tussen wanden, plafonds en met de koel- en vriesdeuren. De hangbaanlijnen lopen van de ene ruimte over in de andere. Bij de realisatie van dit project is een hoge mate aan de orde van integrale benadering en afstemming door architect, bouwers en installateurs. Verkoopadviseur Bart Hultermans is dan ook al in een vroeg stadium betrokken geweest bij het ontwerp van het isolatiebouw gedeelte. Dit leidde onder meer tot de toepassing van inox rvs klikprofielen voor de aansluitingen tussen de wanden en tussen de wanden en plafonds.

In het vakblad ``Bouwen aan Vlaanderen`` is een uitgebreid interview opgenomen over het project van Jo Herbots vleesgroothandel. Sonar Architecten en het koeltechnisch installatiebedrijf Vos Technics geven nadere uitleg over het ontwerp en de koeltechniek.

Bedrijfshal op het ritme van de workflow

Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

Koelcellen, diepvriesruimte en rijpingskamers

Roma Projects realiseerde samen met Bouwbedrijf Vrolijk de isolatiebouw van het nieuwe DC Lidl Moerdijk. In Europa's grootste en meest moderne bananenrijperij worden alle groenten- en fruitproducten behandeld en gedistribueerd naar de filialen.

Naast koelcellen en een diepvriesruimte, bouwde Roma Projects ook 45 dubbele rijpingscellen voor bananen, mango's en avocado's in opdracht van koudetechnisch installateur Nijssen. De condities, het ontwerp en de bouw kwamen tot stand in nauw overleg met de opdrachtgevers. In totaal is in de opdracht bijna 30.000 vierkante meter aan isolatiepanelenbouw verwerkt.

De reeds van BIM informatie voorziene bouwmaterialen voor de koelcellen, diepvriesruimte en rijpingscellen zijn door onze eigen tekenkamer volledig in 3D uitgewerkt. Daarnaast was er op de bouwplaats dagelijks overleg tussen de bouwpartners wat een positief effect op het gehele bouwproces heeft gehad.

Toekomst bestendig - duurzaam

De moderne nieuwbouw betekent in dit geval vooral duurzaam. Het dak ligt vol met zonnepanelen, er is geen gasaansluiting aanwezig, alleen maar LED-verlichting en er wordt gebruik gemaakt voor warmte-terugwinning. Het is gebouwd voor de komende honderd jaar, toekomst bestendig. De opening werd bijgewoond door Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD en burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk.

In het vakblad Industriebouw editie 34 2017 is een interview opgenomen met verkoopadviseur Bart Hultermans over de bouw van het DC in Moerdijk.

Artikel vakblad Industriebouw

Roma isolatiesystemen in de AGF-sector

Terug

Top

Archief

Diviande nieuwbouw

Diviande besteedde in samenwerking me...Lees meer

Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

Roma Projects bouwde een ATP-testruim...Lees meer

Kloosterboer Cool Port Rotterdam

De isolatiebouw van het nieuwe state-...Lees meer

Ambachtsbakker de Jager Leerdam

Over de nieuwbouw van Ambachtsbakker ...Lees meer

C.J. Langbroek Zeevisgroothandel IJmuiden

Uitbreiding bedrijfspand voor verwerk...Lees meer

Delicia Tilburg – productie- en opslaghal

Het meest opmerkelijk in dit project ...Lees meer

Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

Bakkersland Aalsmeer - grootste bakke...Lees meer

Levarht Aalsmeer – koelcellen en expeditie

In 2015 is Roma gestart aan 10.000 m²...Lees meer

ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – koelhuis

ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – Uit...Lees meer

CONO Kaasmakers Westbeemster

CONO Kaasmakers Westbeemster duurzame...Lees meer

Hoogvliet Bleiswijk

Bakkerij Hoogvliet is een hypermodern...Lees meer

Fruitmasters Geldermalsen

In de zomer van 2014 bouwde Roma isol...Lees meer

Kloosterboer McCain Harnes

Dit hoogbouw vrieshuis bouwde Roma in...Lees meer

Van Smaak Maaltijdenproductie Drachten

Van Smaak zette met het voormalige Ma...Lees meer

Farmarts Staphorst – veterinaire ruimten

High care hygiëne: De voornaamste ran...Lees meer

Schmidt Zeevis Rotterdam

Schmidt Zeevis heeft nu op een 6000 m...Lees meer

Esbro Wehl – pluimveeslachterij

De isolatiebouw bij Esbro Wehl omvatt...Lees meer