Projecten

Terug

Actuele projecten

Hoff slachterij Hardenberg

Ruitenberg Ingredients nieuwbouw in Ruinerwold

Ausnutria Heerenveen zuivelfabriek

Van Gelder Groente en Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

Eosta International en IQ Packing nieuwbouw in Waddinxveen

Archief

Actuele projecten

Wij bouwen voor klanten als Lidl, Friesland Campina, Kloosterboer,
Bakkersland en Hoogvliet spraakmakende isolatiebouw projecten.
Bekijk hier spraakmakende projecten.

Onderaan de pagina kunt u projecten kiezen per branche door te selecteren op een categorie.

Hoff slachterij Hardenberg

Voor de nieuwbouw van de slachterij van Slagerij Hoff bouwde Roma Projects mee met sandwichpanelen voor zowel de complete gevels als ook de binnenbouw, inclusief speciale deuren en ramen.

 • 1.800 m2 gevelbouw met Roma-isolatiepanelen
 • 2.700 m2 binnenbouw met Roma-isolatiepanelen
 • Roma-schuif-, draai- en- pendeldeuren, luik en venster

 • Over Slagerij Hoff

  Slagerij Hoff is een begrip in de regio Hardenberg. Naast een winkel beschikt Hoff ook over een eigen slachterij, eigen worstmakerij en een eigen keuken waar zij verschillende vleesspecialiteiten maakt. Van botermalse biefstukken, barbecue- en grillspecialiteiten tot aan kant-en-klare maaltijden. De slachterij van Hoff levert het luxe kwaliteitsvlees van vleesvee, slachtrunderen en varkens voor haar eigen winkel, voor derden en aan boerderijwinkels in de regio.

  Historie

  37 jaar geleden begon vader Gerhard Hoff met een slagerij in Hardenberg. Al snel breidde hij de zaak uit met een poeliersafdeling. Na verbouwingen in 1992 en 2011 die de groei mogelijk maakten, trad de gericht opgeleide zoon Gert-Jan Hoff in dienst van de onderneming. Gezamenlijk benutten zij de kans om het bedrijf opnieuw toekomstbestendig te maken door een kavel aan te schaffen voor nieuwbouw op het industrieterrein Broeklanden in Hardenberg. “Dat was ook wel nodig” vertelt Gert-Jan Hoff. De nieuwe moderne slachterij is 3 keer zo groot en voldoet aan alle hedendaagse eisen, ook op het gebied van dierenwelzijn.

  Bouwplan

  Na de investeringsbeslissing startte de fase van het bouwplan van de nieuwe slachterij. Gert-Jan Hoff: “We hebben samen eerst schetsen gemaakt waarin we aangegeven hebben wat we precies nodig hadden. Daarin zijn natuurlijk ook de hedendaagse regels verwerkt. Elk jaar komen er nieuwe eisen bij in verband met het dierenwelzijn. Vol vertrouwen in de toekomst, hebben we hierbij ook wat op de groei vooruit gedacht. Bovendien kost extra ruimte naar verhouding niet veel meer met bouwmaterialen zoals sandwichpanelen ten opzichte van een latere aparte bouwfase”.

  Betrokken partijen

  Nadat de behoeften en schetsplannen waren uiteen gezet, werden bouwpartijen uitgenodigd. Gert-Jan Hoff: “We hebben partijen uitgenodigd die er verstand van hebben. We kenden architect Erwin Meinders al uit de regio. Voor hem vormde de nieuwbouw van een slachterij een mooie uitdaging. We hoorden vanuit de markt goede verhalen over projecten van Roma. Daarom hebben we hen en andere bekende partijen uitgenodigd. Het was aan architect Meinders om de voorbereiding en detaillering verder met de aannemer en installatiebedrijven te coördineren en te begeleiden”.

  Samen oplossingen bedenken

  Ook al besteedde Gert-Jan Hoff de coördinatie van de bouw uit aan de aannemer en architect, toch bleef hij zelf betrokken bij de uitvoering van het project: “In het begin van de uitvoeringsfase leer je de projectleiders en bouwvaklieden snel kennen en tast je elkaar af. Soms moet je ook met de vuist op tafel slaan in de bouwkeet. Maar onze basisvereiste is vooral: goed overleg, ook als er iets niet goed gaat. Hoe lossen we het met elkaar op?”.

  Afstemming in vroeg stadium

  Bouwkundig verkoopadviseur Robert Veerdig beaamt dit en pleit voor overleg in een vroeg stadium tussen de bouw-, constructie- en installatiebedrijven om de uitvoering soepel te laten verlopen: “Zeker bij een slachterij is het cruciaal dat partijen goed met elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld over de bouwvolgorde. Leg je eerst het plafond of installeer je eerst de hangbanen? Bouwen doe je samen met elkaar!”

  Ruitenberg Ingredients nieuwbouw in Ruinerwold

  Het 80-jarige familiebedrijf Ruitenberg Ingredients ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan hoogwaardige concepten en toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie. De productie vindt plaats op diverse productielocaties in onder andere Twello, Peize en Ruinerwold.

  In de zomer van 2019 leverde Roma Projects in opdracht van aannemer ADST Twello de isolatiebouw op van de nieuwe productielocatie voor Ruitenberg Ingredients. In totaal werden in dit project 6.000 m2 isolatiebouwmaterialen gemonteerd ten behoeve van gevels, binnenwanden en plafonds, deuren en ramen. Naast Roma-koelschuifdeuren zijn hier ook de High Care draaideuren en vensters geïnstalleerd geheel in lijn met de huisstijlkleuren.

  Specifieke wensen van de opdrachtgever zijn in overleg met de aannemer Aan De Stegge Twello en Bessels Architekten tot een optimaal eindresultaat gekomen. Zoals geen stalen gordingen in de productieruimtes, alsmede onzichtbaar bevestigde gevel sandwichpanelen en een universele bediening voor alle soorten en merken bedrijfsdeuren. Een prachtig resultaat van samenwerking in het bouwteam met ondermeer Ruitenberg Ingredients, Bessels Architekten en onze opdrachtgever ADST Twello. We danken hen ook voor de foto's.

  Het nieuwe pand is gebouwd met aandacht voor veel ruimte en lichtinval en voedselveiligheid. De scheiding van verkeersstromen zorgt zowel binnen als buiten voor veiligheid. Het bedrijfspand met de inpandige productiehal voldoet aan de huidige en de te verwachten eisen rondom kwaliteit, voedselveiligheid en milieu. Het gebouw is gecertificeerd om het hoogste duurzaamheidsniveau, oftewel BREEAM Outstanding (5 sterren).

  In het vakblad Stedenbouw is een artikel gewijd aan dit spraakmakende project.

  artikel Stedenbouw

  Brandwerende draaideuren

  High Care vensters

  Ausnutria Heerenveen zuivelfabriek

  Sandwichbouwmethode voor zowel de buiten- als de binnenbouw babyvoedingsfabriek

  Langs de A7 bij Heerenveen staat een zeer groot gebouw voor kindervoeding van de zuivelfabriek Ausnutria Hyproca. Het gebouw, gelegen op een terrein van 14 hectare, meet 35 meter hoog.

  High Care-vensters

  De fabriek huisvest zowel ruimten met een hygiëneniveau van ‘no care’ tot ‘high care’. In zowel betonwerk als de isolatiepanelen wanden zijn de nieuwe High Care-vensters van Roma Products gemonteerd. Deze isolerende én hygiënische raamkozijnen voldoen aan de strengste voedselveiligheidseisen. De kozijnen zijn blind bevestigd, verzonken gemonteerd en vlak afgedicht naar de wand.

  In de eerste fase monteerde Roma Projects de gevels en daken inclusief de dakbedekking.
  In de tweede fase werden de PIR-isolatiepanelen toegepast voor de bouw van de binnenwanden en plafonds in de productieomgeving. De sandwichbouwmethode heeft zich in dit project bewezen als zeer geschikt om invulling te geven aan specifieke wensen en aanpassingen.

  High Care vensters

  Van Gelder Groente en Fruit nieuwbouw in Ridderkerk

  Een centrum voor opslag en verwerking, maar ook voor educatie, beleving, innovatie en inspiratie

  Van Gelder Groente en Fruit is vanuit Barendrecht naar een opvallende nieuwbouw verhuisd op het industrieterrein/foodcenter Nieuw-Reijerwaard langs de snelweg A15 bij Ridderkerk. In opdracht van hoofdaannemer Wijnen Bouw uit Someren realiseerde Roma Projects een zeer complete en spraakmakende isolatiebouw.

  Ontmoetingsplek voor gezonde voeding

  Het nieuwbouw project Van Gelder Groente en Fruit op het duurzame bedrijventerrein stond onder meer in het nieuws vanwege de nominatie in de categorie Commercial Project – Design voor de internationale BREEAM Awards. Maar vooral ook vanwege de ambitie van Van Gelder om het centrum te worden van educatie, beleving, innovatie en inspiratie op het gebied van vers. Naast het telen, verpakken, bewerken, bewaren en transporteren van groenten en fruit, gaan ze ook op een bijzondere manier kennis delen over voeding, gezondheid en duurzaamheid. Zien, proeven, ruiken, voelen en horen: alle zintuigen komen aan bod in de ontmoetingsplek voor gezonde voeding. Wie langs het nieuwe complex rijdt, herkent ongetwijfeld de contouren van een kas in het vooraanzicht van dit Experience Center.

  Luchtdicht gebouwde hoogbouwmagazijn voor opslag van groenten en fruit

  Op een oppervlak van 14.000 m2 en 4 verdiepingen hoog zijn meer dan 15.000 vierkante meters Roma-isolatiesysteembouw gemonteerd. Het luchtdicht gebouwde hoogbouwmagazijn voor opslag van groenten en fruit telt 20 meter hoog. Een groot deel van het Roma-assortiment is in dit complex uitgestald: isolatiepanelen, deuren, zetwerk en ramen. Daarvoor werden 18 meter lange panelen gemonteerd onder gunstige windomstandigheden ter plekke.

  Koelschuifdeuren, r.v.s.-koeldraaideuren, pendeldeuren, vensters, luiken

  In de nieuwbouw zijn meer dan 80 deuren geïnstalleerd. Zowel koelschuifdeuren van de serie 2010 als van de serie 900-FC, 51 stuks foodcare bedrijfsdeuren, pendeldeuren met een groot zichtvenster, r.v.s.-koeldraaideuren met vensters, luiken én een aantal nieuwe brandwerende draaideuren uit de BW-HC serie.

  BREEAM outstanding

  Roma leverde de bouwmaterialen conform de specificaties om te voldoen aan de BREEAM outstanding ambitie. Het isolatiebouwproject is door de tekenkamer van Roma in BIM uitgetekend. Een uitdaging in de uitvoeringsfase bij dit soort projecten met verdiepingsvloeren zit hem in de logistiek. Hoe krijg je al die panelen en deuren en overige bouwmaterialen op een veilige manier en zonder beschadigingen naar binnen en het bouwafval weer naar buiten? Dit vraagt soms om een tijdelijke uitsparing in de gevel en een goede planning en organisatie, want je moet natuurlijk ook rekening houden met allerlei andere bouw- en installatiepartijen die ter plekke werkzaamheden uitvoeren.

  Eosta International en IQ Packing nieuwbouw in Waddinxveen

  Koelcellen, rijpcellen en voorruimte volgens thermisch isolatiebouw concept

  Eosta International is importeur, inpakker en distributeur van verse biologisch eerlijk geteelde groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Voor meer dan duizend telers op zes continenten fungeren ze als innovatieve ketenregisseur.

  Het om haar duurzaam ondernemerschap bekroonde AGF-bedrijf bedient de grote retailers en natuurvoedingsketens van Europa, de VS, Canada en het Verre Oosten. Door de groei krijgt het bedrijf achter het merk Nature & More meer ruimte tot haar beschikking, als ook voor hun partner IQ Packing. IQ (International Quality) Packing is gespecialiseerd in het verpakken van groente en fruit. Biopack is de biologische afdeling van IQ Packing en verzorgt de verpakking van het merendeel van Eosta's producten.

  In 2018 bouwde Eosta een nieuw duurzaam bedrijfspand langs de A12 in Logistiek Park A12 bij Waddinxveen. Het heeft talloze duurzame en circulaire kenmerken met een materialenpaspoort. Zo kunnen bij sloop, of beter ontmanteling, zoveel mogelijk grondstoffen worden herbruikt.

  Het nieuwe bedrijfscomplex omvat samen met een op ecologische basis ontwikkeld kantoor in totaal 19.500 vierkante meter. Roma Projects bouwde voor IQ Packing één grote koelcel voor de handling van biologische producten. Voor Eosta in totaal 18 koelcellen, 1 voorruimte en 3 rijpcellen, inclusief onze eigen Roma Products koeldeur. In totaal omvat het project meer dan 8.000 m2 isolatiepanelenbouw dat geheel in Revit 3D is uitgetekend.

  Roma Projects is er trots op om mee te hebben gebouwd aan de nieuwbouw van deze vooraanstaande ondernemingen. Het verkregen vertrouwen is waargemaakt en Eosta uitte dan ook haar tevredenheid over de samenwerking met Roma Projects, met de boodschap; “Ga vooral zo door!”

  Meer weten over dit project?

  Neem dan contact op met Stephan van Renterghem
  Bel naar +31(0)162-512012 of klik op de afbeelding hieronder.

  Terug

  Top

  Archief

  Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

  Jo Herbots, de vleesgroothandel in Si...Lees meer

  Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

  Over de bouw van exotenlocatie Lidl M...Lees meer

  Diviande nieuwbouw

  Diviande besteedde in samenwerking me...Lees meer

  Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

  Roma Projects bouwde een ATP-testruim...Lees meer

  Kloosterboer Cool Port Rotterdam

  De isolatiebouw van het nieuwe state-...Lees meer

  Ambachtsbakker de Jager Leerdam

  Over de nieuwbouw van Ambachtsbakker ...Lees meer

  C.J. Langbroek Zeevisgroothandel IJmuiden

  Uitbreiding bedrijfspand voor verwerk...Lees meer

  Delicia Tilburg – productie- en opslaghal

  Het meest opmerkelijk in dit project ...Lees meer

  Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

  Bakkersland Aalsmeer - grootste bakke...Lees meer

  Levarht Aalsmeer – koelcellen en expeditie

  In 2015 is Roma gestart aan 10.000 m²...Lees meer

  ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – koelhuis

  ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – Uit...Lees meer

  CONO Kaasmakers Westbeemster

  CONO Kaasmakers Westbeemster duurzame...Lees meer

  Hoogvliet Bleiswijk

  Bakkerij Hoogvliet is een hypermodern...Lees meer

  Fruitmasters Geldermalsen

  In de zomer van 2014 bouwde Roma isol...Lees meer

  Kloosterboer McCain Harnes

  Dit hoogbouw vrieshuis bouwde Roma in...Lees meer

  Van Smaak Maaltijdenproductie Drachten

  Van Smaak zette met het voormalige Ma...Lees meer

  Farmarts Staphorst – veterinaire ruimten

  High care hygiëne: De voornaamste ran...Lees meer

  Schmidt Zeevis Rotterdam

  Schmidt Zeevis heeft nu op een 6000 m...Lees meer

  Esbro Wehl – pluimveeslachterij

  De isolatiebouw bij Esbro Wehl omvatt...Lees meer