Projecten

Terug

Actuele projecten

Eosta International en IQ Packing nieuwbouw in Waddinxveen

Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

Diviande nieuwbouw

Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

Archief

Actuele projecten

Wij bouwen voor klanten als Lidl, Friesland Campina, Kloosterboer,
Bakkersland en Hoogvliet spraakmakende isolatiebouw projecten.
Bekijk hier spraakmakende projecten.

Onderaan de pagina kunt u projecten kiezen per branche door te selecteren op een categorie.

Eosta International en IQ Packing nieuwbouw in Waddinxveen

Koelcellen, rijpcellen en voorruimte volgens thermisch isolatiebouw concept

Eosta International is importeur, inpakker en distributeur van verse biologisch eerlijk geteelde groente en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente. Voor meer dan duizend telers op zes continenten fungeren ze als innovatieve ketenregisseur.

Het om haar duurzaam ondernemerschap bekroonde AGF-bedrijf bedient de grote retailers en natuurvoedingsketens van Europa, de VS, Canada en het Verre Oosten. Door de groei krijgt het bedrijf achter het merk Nature & More meer ruimte tot haar beschikking, als ook voor hun partner IQ Packing. IQ (International Quality) Packing is gespecialiseerd in het verpakken van groente en fruit. Biopack is de biologische afdeling van IQ Packing en verzorgt de verpakking van het merendeel van Eosta's producten.

In 2018 bouwde Eosta een nieuw duurzaam bedrijfspand langs de A12 in Logistiek Park A12 bij Waddinxveen. Het heeft talloze duurzame en circulaire kenmerken met een materialenpaspoort. Zo kunnen bij sloop, of beter ontmanteling, zoveel mogelijk grondstoffen worden herbruikt.

Het nieuwe bedrijfscomplex omvat samen met een op ecologische basis ontwikkeld kantoor in totaal 19.500 vierkante meter. Roma Projects bouwde voor IQ Packing één grote koelcel voor de handling van biologische producten. Voor Eosta in totaal 18 koelcellen, 1 voorruimte en 3 rijpcellen, inclusief onze eigen Roma Products koeldeur. In totaal omvat het project meer dan 8.000 m2 isolatiepanelenbouw dat geheel in Revit 3D is uitgetekend.

Roma Projects is er trots op om mee te hebben gebouwd aan de nieuwbouw van deze vooraanstaande ondernemingen. Het verkregen vertrouwen is waargemaakt en Eosta uitte dan ook haar tevredenheid over de samenwerking met Roma Projects, met de boodschap; “Ga vooral zo door!”

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Stephan van Renterghem
Bel naar +31(0)162-512012 of klik op de afbeelding hieronder.

Jo Herbots Sint Truiden nieuwbouw vleesgroothandel

Frigoruimten, versnijderij, verpakkingsruimte, wasserij, expeditie

Jo Herbots vleesgroothandel in Sint Truiden (B) rijdt dagelijks met 5 vrachtwagens door gans België heen om detailhandelaars, supermarkten en slagers te voorzien van een uitgebreid assortiment kwaliteitsvlees. Rund- en kalfsvlees vormen de kern van het bedrijf. Daarnaast is er ook lamsvlees, kalkoen en gevogelte verkrijgbaar. Bij Herbots verwerken ze de karkassen uit het slachthuis op maat voor de klant. In dit hele proces wordt de gekoelde keten niet onderbroken.

Het door Sonar Architecten ontworpen gebouw is een box-in-box concept met oog op de multifunctionaliteit op de lange termijn. Roma Projects realiseerde binnen in het gebouw het complete isolatiebouwgedeelte voor de 3.500 m2 productieruimte. Hierin zijn 800 m2 inox rvs panelen gemonteerd in de ruimten waar de karkassen hangen en in de uitsnijzaal. Het inox rvs komt ook terug in de deurbladen van de zware frigo schuifdeuren met hefhendel. Deze zijn van het type Roma 1010-schuifdeur, waarvan 11 stuks met een zwanenhals boven het schuifdeurblad voor de hangbaanlijn.

Totaal zijn er 50 deuren op maat geproduceerd in de fabriek van Roma Products, waaronder ook pendeldeuren type Portylen Premium-LE met ovaal venster, een koeldraaideur, foodcare bedrijfsdraaideuren en 9 cleanroom ramen die flush zijn afgewerkt met de inox rvs isolatiepanelenwand.

Een project in de vleesverwerking vereist een hogere graad van afwerking van de aansluitingen tussen wanden, plafonds en met de deuren. De hangbaanlijnen lopen van de ene ruimte over in de andere. Bij de realisatie van dit project is een hoge mate aan de orde van integrale benadering en afstemming door architect, bouwers en installateurs. Verkoopadviseur Bart Hultermans is dan ook al in een vroeg stadium betrokken geweest bij het ontwerp van het isolatiebouwgedeelte. Dit leidde onder meer tot de toepassing van inox rvs klikprofielen voor de aansluitingen tussen de wanden en tussen de wanden en plafonds.

Video

In het vakblad ``Bouwen aan Vlaanderen`` is een uitgebreid interview opgenomen over het project van Jo Herbots vleesgroothandel. Sonar Architecten en het koeltechnisch installatiebedrijf Vos Technics geven nadere uitleg over het ontwerp en de koeltechniek.

Bedrijfshal op het ritme van de workflow

Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

Koelcellen, diepvriesruimte en rijpingskamers

Roma Projects realiseerde samen met Bouwbedrijf Vrolijk de isolatiebouw van het nieuwe DC Lidl Moerdijk. In Europa's grootste en meest moderne bananenrijperij worden alle groenten- en fruitproducten behandeld en gedistribueerd naar de filialen.

Naast koelcellen en een diepvriesruimte, bouwde Roma Projects ook 45 dubbele rijpingscellen voor bananen, mango's en avocado's in opdracht van koudetechnisch installateur Nijssen. De condities, het ontwerp en de bouw kwamen tot stand in nauw overleg met de opdrachtgevers. In totaal is in de opdracht bijna 30.000 vierkante meter aan isolatiepanelenbouw verwerkt.

De reeds van BIM informatie voorziene bouwmaterialen voor de koelcellen, diepvriesruimte en rijpingscellen zijn door onze eigen tekenkamer volledig in 3D uitgewerkt. Daarnaast was er op de bouwplaats dagelijks overleg tussen de bouwpartners wat een positief effect op het gehele bouwproces heeft gehad.

Toekomst bestendig - duurzaam

De moderne nieuwbouw betekent in dit geval vooral duurzaam. Het dak ligt vol met zonnepanelen, er is geen gasaansluiting aanwezig, alleen maar LED-verlichting en er wordt gebruik gemaakt voor warmte-terugwinning. Het is gebouwd voor de komende honderd jaar, toekomst bestendig. De opening werd bijgewoond door Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD en burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk.

In het vakblad Industriebouw editie 34 2017 is een interview opgenomen met verkoopadviseur Bart Hultermans over de bouw van het DC in Moerdijk.

Artikel vakblad Industriebouw

Roma isolatiesystemen in de AGF-sector

Diviande nieuwbouw

Kwaliteit bevroren bewaard in een optimaal geïsoleerde bouwschil

In Veenendaal is de nieuwe productielocatie van Diviande in gebruik genomen voor op- en overslag van geconditioneerde, verse voedingsmiddelen en diepvriesproducten. Dijkham Bouw besteedde in samenwerking met Diviande de isolatiebouw uit aan Roma Projects. Meer dan 10.000 m2 isolatiepanelen werden gemonteerd volgens het thermisch isolerende, brandveilige en foodcare bouwconcept, evenals een groot aantal schuif- en brandwerende loopdeuren van Roma Products.

Nieuwbouw met moderne en duurzame oplossingen

Het duurzaam bedrijfspand beslaat een vloeroppervlakte van bijna 8.000 m2 en is voor 60% uitgerust met diverse (high care) productieruimtes ten behoeve van convenience- en halal producten. Voor 30% met koel-, (in)vries- en opslagcellen en de overige 10% zijn kantoren, kantine-, kleed- en technische ruimten. Er is ook een experiencecentrum gehuisvest om het productieproces, verpakkingswijzen en merken te tonen. De meest moderne en duurzame oplossingen zijn toegepast om natuur en milieu minder te belasten; hoge isolatiewaarden dak en gevels voor minimaal energieverlies; zon PV op het dak voor een hoge mate van CO2 reductie; gebruik van duurzame bouwmaterialen, ingekocht onder keurmerken.

Zoals Diviande de lat hoog legt voor zichzelf, geldt dat logischerwijs eveneens voor de nieuwbouw van de nieuwe productielocatie. Niet alleen op bouwkundig en architectonisch vlak worden de partners gedwongen om het beste uit zichzelf te halen maar ook op het gebied van duurzaamheid.
Facility manager Dick de Vries die de bouw begeleidde namens Diviande: “We hebben de ambitie om voor de opleveringfase het keurmerk BREEAM-NL “Outstanding” (5 sterren) te behalen. Verder brengt onze IFS- en BRC triple A-status met zich mee, dat alle toegepaste bouwmaterialen worden gekeurd en sommige zelfs op temperatuur getest zijn”.

Case studie Diviande nieuwbouw (pdf)

BREEAM-NL Bouwen

Naast efficiënt bouwen en afvalvermindering door deze schone bouwmethodiek (groot aandeel prefab bouwdelen), vond er een scheiding van afval plaats in minimaal zes stromen. Afvalscheiding en -vermindering zijn onderdelen van het door het bouwteam opgestelde Smart Waste Management Plan. Bouwen volgens BREEAM-NL impliceert ook dat er een milieubeleidsplan van kracht is. Tevens werkt de aannemer volgens een gecertificeerd milieumanagementsysteem (ISO-14001). Voorbeelden van beoogde doelen zijn beperking van CO2-uitstoot als gevolg van transport op de bouwplaats, beperking van waterverbruik, minimaliseren lucht- en grondwatervervuiling.

BREEAM-NL bouwen met Roma Projects

Goede sfeer in bouwteam

Samen met de hoofdaannemer Dijkham heeft Diviande de keuzen gemaakt bij de inkoop van de bouwonderdelen zoals de isolatiepanelen en de deuren. Dick de Vries: “Uit de 3 geselecteerde aanbieders hebben we een keuze gemaakt voor Roma op basis van prijs, kwaliteit en het vertrouwen.
Het doel dat we voor ogen hadden is naar verwachting uitgekomen”. Dick de Vries geeft aan dat ook de samenwerking tussen de bouwpartijen van invloed is op het eindresultaat: “Alle neuzen staan dezelfde kant op en de sfeer is goed. Dan kun je elkaar ook aanspreken om iets op te lossen als iets niet goed of naar verwachting loopt. We zijn er trots op dat we dat dit project mochten uitvoeren. Het bedrijf is nu echt goed uitgerust voor de toekomst”.

Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

In opdracht van Bouwbedrijf Peter Peters B.V. heeft Roma Projects onlangs een ATP-testruimte voor Wageningen University & Research gebouwd. In deze klimaatkamer kunnen transportbedrijven het conditioneringsvermogen van opleggers en busjes laten testen zodat de kwaliteit van de te vervoeren producten onder diverse condities geborgd blijft.

Onderzoeksfaciliteit voor naoogsttechnologie en robotica

De ATP-testruimte is een uitbreiding van de onderzoeksfaciliteit voor naoogsttechnologie en robotica waar WUR al meer dan 80 jaar onderzoek doet naar de houdbaarheid van versproducten en de mogelijkheden voor robots binnen de agrifood sector. Daarnaast biedt WUR hun partners de gelegenheid workshops, trainingen en bijeenkomsten te volgen of zelf te organiseren.

Video opening Phenomea WUR in Wageningen

ATP-testruimte voor geconditioneerd transport

De ATP-regelgeving (Accord Transport Perishables) geldt voor internationaal vervoer van diepgevroren, gekoelde en verwarmde producten. In de unieke ATP-testruimte meet WUR de prestaties van flexibele en energiebesparende koeltransporten over een temperatuurbereik van -20 °C tot + 50 °C. Onderzoekers meten isolatiewaarde, koelvermogen en energiegebruik maar doen ook kwalificatiemetingen waarmee garanties worden afgegeven over het temperatuurverloop en de temperatuurverdeling in de lading.

Klimaatkamer opgebouwd als vriescel met grote schuifdeur

Deze klimaatkamer (ATP-testruimte) heeft een vloeroppervlak van bijna 100 vierkante meter en is 4,5 meter hoog. Het is door Roma Projects gebouwd als een vriescel met wanden in een verdiepte opstelling, vloerisolatie en in beton gestorte dorpels ter plekke van de deuren bij de openingen van de klimaatkamer.

Video koel- en vries schuifdeur

De maar liefst 5,5 x 5,6 meter grote koel- en vries schuifdeur (zie gevelfoto) die toegang geeft naar de ATP- testruimte, zorgt voor een fraai vooraanzicht van de vernieuwde faciliteit en is tekenend voor het onderzoek naar bewaring van versproducten wat in het gebouw plaatsvindt.

Projectleider Patrick Spanjaard van Bouwbedrijf Peter Peters was kort en bondig over de prestaties van Roma isolatiesystemen in dit project: “Een prettige samenwerking met korte lijnen en een mooi eindresultaat.”

Testfaciliteit geconditioneerd vervoer

Terug

Top

Archief

Kloosterboer Cool Port Rotterdam

De isolatiebouw van het nieuwe state-...Lees meer

Ambachtsbakker de Jager Leerdam

Over de nieuwbouw van Ambachtsbakker ...Lees meer

C.J. Langbroek Zeevisgroothandel IJmuiden

Uitbreiding bedrijfspand voor verwerk...Lees meer

Delicia Tilburg – productie- en opslaghal

Het meest opmerkelijk in dit project ...Lees meer

Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

Bakkersland Aalsmeer - grootste bakke...Lees meer

Levarht Aalsmeer – koelcellen en expeditie

In 2015 is Roma gestart aan 10.000 m²...Lees meer

ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – koelhuis

ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – Uit...Lees meer

CONO Kaasmakers Westbeemster

CONO Kaasmakers Westbeemster duurzame...Lees meer

Hoogvliet Bleiswijk

Bakkerij Hoogvliet is een hypermodern...Lees meer

Fruitmasters Geldermalsen

In de zomer van 2014 bouwde Roma isol...Lees meer

Kloosterboer McCain Harnes

Dit hoogbouw vrieshuis bouwde Roma in...Lees meer

Van Smaak Maaltijdenproductie Drachten

Van Smaak zette met het voormalige Ma...Lees meer

Farmarts Staphorst – veterinaire ruimten

High care hygiëne: De voornaamste ran...Lees meer

Schmidt Zeevis Rotterdam

Schmidt Zeevis heeft nu op een 6000 m...Lees meer

Esbro Wehl – pluimveeslachterij

De isolatiebouw bij Esbro Wehl omvatt...Lees meer