Projecten

Terug

Actuele projecten

Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

Diviande nieuwbouw

Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

Kloosterboer Cool Port Rotterdam

Ambachtsbakker de Jager Leerdam

Archief

Actuele projecten

Wij bouwen voor klanten als Lidl, Friesland Campina, Kloosterboer,
Bakkersland en Hoogvliet spraakmakende isolatiebouw projecten.
Bekijk hier spraakmakende projecten.

Onderaan de pagina kunt u projecten kiezen per branche door te selecteren op een categorie.

Lidl Moerdijk : DC voor verwerking groenten en fruit

Koelcellen, diepvriesruimte en rijpingskamers

Roma Projects realiseerde samen met Bouwbedrijf Vrolijk de isolatiebouw van het nieuwe DC Lidl Moerdijk. In Europa's grootste en meest moderne bananenrijperij worden alle groenten- en fruitproducten behandeld en gedistribueerd naar de filialen.

Naast koelcellen en een diepvriesruimte, bouwde Roma Projects ook 45 dubbele rijpingscellen voor bananen, mango's en avocado's in opdracht van koudetechnisch installateur Nijssen. De condities, het ontwerp en de bouw kwamen tot stand in nauw overleg met de opdrachtgevers. In totaal is in de opdracht bijna 30.000 vierkante meter aan isolatiepanelenbouw verwerkt.

De reeds van BIM informatie voorziene bouwmaterialen voor de koelcellen, diepvriesruimte en rijpingscellen zijn door onze eigen tekenkamer volledig in 3D uitgewerkt. Daarnaast was er op de bouwplaats dagelijks overleg tussen de bouwpartners wat een positief effect op het gehele bouwproces heeft gehad.

Toekomst bestendig - duurzaam

De moderne nieuwbouw betekent in dit geval vooral duurzaam. Het dak ligt vol met zonnepanelen, er is geen gasaansluiting aanwezig, alleen maar LED-verlichting en er wordt gebruik gemaakt voor warmte-terugwinning. Het is gebouwd voor de komende honderd jaar, toekomst bestendig. De opening werd bijgewoond door Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD en burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk.

In het vakblad Industriebouw editie 34 2017 is een interview opgenomen met verkoopadviseur Bart Hultermans over de bouw van het DC in Moerdijk.

Artikel vakblad Industriebouw

Roma isolatiesystemen in de AGF-sector

Diviande nieuwbouw

Kwaliteit bevroren bewaard in een optimaal geïsoleerde bouwschil

In Veenendaal is de nieuwe productielocatie van Diviande in gebruik genomen voor op- en overslag van geconditioneerde, verse voedingsmiddelen en diepvriesproducten. Dijkham Bouw besteedde in samenwerking met Diviande de isolatiebouw uit aan Roma Projects. Meer dan 10.000 m2 isolatiepanelen werden gemonteerd volgens het thermisch isolerende, brandveilige en foodcare bouwconcept, evenals een groot aantal schuif- en brandwerende loopdeuren van Roma Products.

Nieuwbouw met moderne en duurzame oplossingen

Het duurzaam bedrijfspand beslaat een vloeroppervlakte van bijna 8.000 m2 en is voor 60% uitgerust met diverse (high care) productieruimtes ten behoeve van convenience- en halal producten. Voor 30% met koel-, (in)vries- en opslagcellen en de overige 10% zijn kantoren, kantine-, kleed- en technische ruimten. Er is ook een experiencecentrum gehuisvest om het productieproces, verpakkingswijzen en merken te tonen. De meest moderne en duurzame oplossingen zijn toegepast om natuur en milieu minder te belasten; hoge isolatiewaarden dak en gevels voor minimaal energieverlies; zon PV op het dak voor een hoge mate van CO2 reductie; gebruik van duurzame bouwmaterialen, ingekocht onder keurmerken.

Zoals Diviande de lat hoog legt voor zichzelf, geldt dat logischerwijs eveneens voor de nieuwbouw van de nieuwe productielocatie. Niet alleen op bouwkundig en architectonisch vlak worden de partners gedwongen om het beste uit zichzelf te halen maar ook op het gebied van duurzaamheid.
Facility manager Dick de Vries die de bouw begeleidde namens Diviande: “We hebben de ambitie om voor de opleveringfase het keurmerk BREEAM-NL “Outstanding” (5 sterren) te behalen. Verder brengt onze IFS- en BRC triple A-status met zich mee, dat alle toegepaste bouwmaterialen worden gekeurd en sommige zelfs op temperatuur getest zijn”.

Case studie Diviande nieuwbouw (pdf)

BREEAM-NL Bouwen

Naast efficiënt bouwen en afvalvermindering door deze schone bouwmethodiek (groot aandeel prefab bouwdelen), vond er een scheiding van afval plaats in minimaal zes stromen. Afvalscheiding en -vermindering zijn onderdelen van het door het bouwteam opgestelde Smart Waste Management Plan. Bouwen volgens BREEAM-NL impliceert ook dat er een milieubeleidsplan van kracht is. Tevens werkt de aannemer volgens een gecertificeerd milieumanagementsysteem (ISO-14001). Voorbeelden van beoogde doelen zijn beperking van CO2-uitstoot als gevolg van transport op de bouwplaats, beperking van waterverbruik, minimaliseren lucht- en grondwatervervuiling.

BREEAM-NL bouwen met Roma Projects

Goede sfeer in bouwteam

Samen met de hoofdaannemer Dijkham heeft Diviande de keuzen gemaakt bij de inkoop van de bouwonderdelen zoals de isolatiepanelen en de deuren. Dick de Vries: “Uit de 3 geselecteerde aanbieders hebben we een keuze gemaakt voor Roma op basis van prijs, kwaliteit en het vertrouwen.
Het doel dat we voor ogen hadden is naar verwachting uitgekomen”. Dick de Vries geeft aan dat ook de samenwerking tussen de bouwpartijen van invloed is op het eindresultaat: “Alle neuzen staan dezelfde kant op en de sfeer is goed. Dan kun je elkaar ook aanspreken om iets op te lossen als iets niet goed of naar verwachting loopt. We zijn er trots op dat we dat dit project mochten uitvoeren. Het bedrijf is nu echt goed uitgerust voor de toekomst”.

Onderzoeksfaciliteit WUR in Wageningen

In opdracht van Bouwbedrijf Peter Peters B.V. heeft Roma Projects onlangs een ATP-testruimte voor Wageningen University & Research gebouwd. In deze klimaatkamer kunnen transportbedrijven het conditioneringsvermogen van opleggers en busjes laten testen zodat de kwaliteit van de te vervoeren producten onder diverse condities geborgd blijft.

Onderzoeksfaciliteit voor naoogsttechnologie en robotica

De ATP-testruimte is een uitbreiding van de onderzoeksfaciliteit voor naoogsttechnologie en robotica waar WUR al meer dan 80 jaar onderzoek doet naar de houdbaarheid van versproducten en de mogelijkheden voor robots binnen de agrifood sector. Daarnaast biedt WUR hun partners de gelegenheid workshops, trainingen en bijeenkomsten te volgen of zelf te organiseren.

Video opening Phenomea WUR in Wageningen

ATP-testruimte voor geconditioneerd transport

De ATP-regelgeving (Accord Transport Perishables) geldt voor internationaal vervoer van diepgevroren, gekoelde en verwarmde producten. In de unieke ATP-testruimte meet WUR de prestaties van flexibele en energiebesparende koeltransporten over een temperatuurbereik van -20 °C tot + 50 °C. Onderzoekers meten isolatiewaarde, koelvermogen en energiegebruik maar doen ook kwalificatiemetingen waarmee garanties worden afgegeven over het temperatuurverloop en de temperatuurverdeling in de lading.

Klimaatkamer opgebouwd als vriescel met grote schuifdeur

Deze klimaatkamer (ATP-testruimte) heeft een vloeroppervlak van bijna 100 vierkante meter en is 4,5 meter hoog. Het is door Roma Projects gebouwd als een vriescel met wanden in een verdiepte opstelling, vloerisolatie en in beton gestorte dorpels ter plekke van de deuren bij de openingen van de klimaatkamer.

Video koel- en vries schuifdeur

De maar liefst 5,5 x 5,6 meter grote koel- en vries schuifdeur (zie gevelfoto) die toegang geeft naar de ATP- testruimte, zorgt voor een fraai vooraanzicht van de vernieuwde faciliteit en is tekenend voor het onderzoek naar bewaring van versproducten wat in het gebouw plaatsvindt.

Projectleider Patrick Spanjaard van Bouwbedrijf Peter Peters was kort en bondig over de prestaties van Roma isolatiesystemen in dit project: “Een prettige samenwerking met korte lijnen en een mooi eindresultaat.”

Testfaciliteit geconditioneerd vervoer

Kloosterboer Cool Port Rotterdam

In opdracht van Sprangers Bouwbedrijf in Breda heeft Roma isolatiesystemen de isolatiebouw gerealiseerd van het nieuwe state-of-the-art koel- en vrieshuis dat onderdeel is van de terminal 'Cool Port Rotterdam'.

Het overgrote deel van import van groente en fruit via deepsea komt aan op de Maasvlakte. Kloosterboer Cool Port Rotterdam is een zogeheten 'trimodale terminal', gelegen op de kruising van water, weg en spoor, en zorgt zo voor een uitstekende uitwisseling van goederen met het containercluster op de Maasvlakte.

Video terminal Kloosterboer Cool Port Rotterdam

BREEAM-Outstanding

Kloosterboer Cool Port heeft een opslagcapaciteit van 40.000 pallets, waarvan 10.000 pallets geschikt zijn voor vriesopslag in 2 grote vriescellen en 30.000 pallets voor koelopslag in 22 cellen. Op de begane grond bevinden zich naast de opslagruimten een expeditieruimte van 7.500 m2 met 38 dockshelters. Tevens is op de eerste verdieping een gekoelde ruimte ingericht, waar alle sorteer-, ompak- en verpakwerkzaamheden van Cool Port Packing plaatsvinden.

Het Roma-isolatiebouw concept is er op toegespitst dat koele condities inpandig behouden blijven en dat de warmte niet naar binnen kan treden. Target van begin af aan van de bouwpartners was om een duurzaam DC te realiseren met minimaal een BREEAM-NL Excellent-certificering. In 2018 heeft Kloosterboer met een nog hogere score van 86,76% het oplevercertificaat BREEAM-NL Outstanding ontvangen voor haar koel- en vrieshuis in de Rotterdamse Waalhaven. Deze vestiging van het Kloosterboer concern is hiermee volgens de beoordelingsrichtlijn 2014 één van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland.

Met de isolatiepanelenbouw voor zowel gevels, wanden, plafonds als daken, levert Roma isolatiesystemen een goede bijdrage aan deze uitzonderlijk hoge BREEAM-score.

Uitgangspunten in de vormgeving van het gebouw

Het ontwerp is gerealiseerd door Bogaerds architecten ingenieurs. Speerpunten in het ontwerp zijn het behalen van minimaal de standaard BREEAM-excellent en uitstraling van de kwaliteit van het bedrijf; krachtig en dynamisch, duurzaam en innovatief; dit is te herkennen in de vormgeving van het gebouw. Het helder witte volume vormt een krachtig en dynamisch lijnenspel in relatie tot de gevels van het kantoor en overige functies op de verdieping. Het lijnenspel eindigt in een overstek boven de hoofdentree van het gebouw.

Fotografie: o.a. Evert Buitendijk

Duurzame isolatiebouw

Commercieel directeur Paul Pallandt van Roma isolatiesystemen: “Wij zijn blij dat de bekende bouwer Sprangers ons heeft geselecteerd voor deze opdracht. Een mooi project waarin wij onze expertise kunnen etaleren met longlife geproduceerde bouwmaterialen, montage en detaillering die aan de hoge eisen voldoen”. Roma Projects leverde het koel- vrieshuis van de City Terminal locatie in de Waal-Eemhaven na een periode van 9 maanden op.

Luchtfoto: ©Kloosterboer/fotopaulmartens

In het vakblad Stedenbouw is een interview opgenomen met de projectleider van de hoofdaannemer Sprangers Bouwbedrijf over dit project.

Vakbladartikel Stedenbouw over project Kloosterboer Cool Port Rotterdam

Ambachtsbakker de Jager Leerdam

Complete Foodcare isolatiebouw voor nieuwe bakkerij

Een geslaagd project dat Roma Projects onlangs opleverde is de nieuwbouw voor ambachtsbakker de Jager. Voor deze bakkerij monteerde Roma Projects binnenwanden, plafonds en deuren in een bestaand pand aan de Gildestraat in Leerdam. Op zaterdag 9 september 2017 opende de nieuwe bakkerij feestelijk haar deuren.

Ambachtsbakker de Jager produceerde op meerdere locaties voor 4 winkelfilialen. Samen met Tenba Taxatie en bakkerijadvies uit Wageningen zochten zij naar een geschikt pand voor de brood en banket productie. Tenba begeleidde tevens het hele proces van vergunningen en ontwerp tot en met de bouw oplevering met alle bouw-, installatie- en bakkerijtechniek partijen.

Isolatiepanelen bakkerij vragen extra aandacht

In totaal is er 1100 vierkante meters aan isolatiepanelen gemonteerd voor de brood- en banketbakkerij. Koel- en vriescellen, een frituurruimte met rvs-bakwanden, grondstof magazijn, spoelruimte en een expeditie. Het brede assortiment aan bouwmaterialen van Roma Products herken je terug in het project aan het nodige maatwerk in koel- en vriesdeuren, de bekende pendeldeuren, snelroldeuren en raamvensters. De afwerking van de inrichting van een brood- en banketbakker vraagt altijd om extra aandacht. Zo werden spoilers gemonteerd voor extra luchtgeleiding in de vriezer. Voor aanrijdbeveiliging zijn er 215 strekkende meters aan kunststof stroken gemonteerd op de wanden.

“Roma heeft ons project uitstekend aangepakt”

Opdrachtgever Teunis Kamper was goed te spreken over het resultaat. Teunis Kamper: ”Roma heeft ons project uitstekend aangepakt. Goede communicatie op de werkvloer, prima bouwers en hoogwaardige kwaliteit. Alles netjes afgewerkt. Voor ons de volgende keer weer Roma!!! Iedereen die wil komen kijken is welkom.” Zie ook de Facebookpagina van De Jager.

Ambachtsbakker de Jager

Terug

Top

Archief

C.J. Langbroek Zeevisgroothandel IJmuiden

Uitbreiding bedrijfspand voor verwerk...Lees meer

Delicia Tilburg – productie- en opslaghal

Het meest opmerkelijk in dit project ...Lees meer

Bakkersland Aalsmeer – grootste bakkerij van Europa

Bakkersland Aalsmeer - grootste bakke...Lees meer

Levarht Aalsmeer – koelcellen en expeditie

In 2015 is Roma gestart aan 10.000 m²...Lees meer

ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – koelhuis

ADB Cool Company ‘s-Gravenzande – Uit...Lees meer

CONO Kaasmakers Westbeemster

CONO Kaasmakers Westbeemster duurzame...Lees meer

Hoogvliet Bleiswijk

Bakkerij Hoogvliet is een hypermodern...Lees meer

Fruitmasters Geldermalsen

In de zomer van 2014 bouwde Roma isol...Lees meer

Kloosterboer McCain Harnes

Dit hoogbouw vrieshuis bouwde Roma in...Lees meer

Van Smaak Maaltijdenproductie Drachten

Van Smaak zette met het voormalige Ma...Lees meer

Farmarts Staphorst – veterinaire ruimten

High care hygiëne: De voornaamste ran...Lees meer

Schmidt Zeevis Rotterdam

Schmidt Zeevis heeft nu op een 6000 m...Lees meer

Esbro Wehl – pluimveeslachterij

De isolatiebouw bij Esbro Wehl omvatt...Lees meer